ΚΟΣΜΟΣ

«Τύμπανα» Παγκόσμιου Πολέμου - Στέλνει 20.000 στρατιώτες το ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία

«Τύμπανα» Παγκόσμιου Πολέμου - Στέλνει 20.000 στρατιώτες το ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία

Δεν δείχνει καμία διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης το ΝΑΤΟ καθώς στέλνει στρατό στα σύνορα με την Ρωσία

«Παιχνίδια πολέμου» παίζει το ΝΑΤΟ και μάλιστα πολύ επικίνδυνα μετά την ξεκάθαρη δήλωση Πούτιν πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά αν απειληθεί, καθώς η Συμμαχία στέλνει 20.000 στρατιώτες στα σύνορα της χώρας.

Συγκεκριμένα, το ΝΑΤΟ ενισχύει τις θέσεις του σε Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, δηλαδή στις χώρες της Σκανδιναβίας, με την Φινλανδία να είναι αυτή που θα λάβει το μεγαλύτερο μέρος καθώς συνορεύει με την Ρωσία ενώ στο παρελθόν οι δυο χώρες είχαν εμπλακεί και σε πόλεμο.

Συνολικά η δύναμη του ΝΑΤΟ θα αποτελείται από στρατιώτες 13 χωρών στους οποίους έρχονται να προστεθούν και άλλες 4.000 στρατιώτες της Φινλανδίας.

Η άσκηση ονομάζεται «Nordic Response 2024» και είναι η μεγαλύτερης κλίμακας άσκηση που έχει κάνει ποτέ το ΝΑΤΟ, όπως επιβεβαίωσε ο φινλανδικός στρατός.

Η Φινλανδία, η οποία μοιράζεται σύνορα 1.340 χιλιομέτρων με τη Ρωσία, εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2023. Τώρα όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν εγκρίνει την ένταξη της και η γειτονική Σουηδία ολοκληρώνει τις διαδικασίες για να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία ως το 32ο μέλος της, πιθανότατα εντός του Μαρτίου.

«Ο Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει, πιο κοντά σε πυρηνικό πόλεμο»

Την ίδια ώρα, ο μέντορας του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν ο οποίος προειδοποίησε τις δυτικές χώρες να μην υποστηρίξουν την Ουκρανία, ανέφερε εκ νέου: «Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πρώτη του φάση. Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά στον πυρηνικό πόλεμο. «Εάν το ΝΑΤΟ δεν αλλάξει πολιτική και επιτεθεί στη Ρωσία, η ημέρα της καταστροφής θα είναι αναπόφευκτη». είπε.

Από την στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έθεσε το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία και κάλεσε την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ να «μην αγνοήσουμε αυτό το ενδεχόμενο»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στον Μακρόν εφιστώντας την προσοχή στην πυρηνική του ισχύ και προειδοποίησε τη Δύση λέγοντας: «Μείνετε μακριά από την περιοχή».

Ο Aleksandr Dugin, γνωστός ως «μέντορας» του Πούτιν, σχολίασε την αναμέτρηση μεταξύ των δύο μερών, και σχολίασε προς ποια κατεύθυνση οδεύει ο κόσμος.

«Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο», είπε και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος μεταξύ των πόλων. Αυτός ο πόλεμος είναι μεταξύ της μονοπολικής παγκόσμιας τάξης και του πολυπολικού συστήματος που η Δύση προσπαθεί να προστατεύσει. Οι γραμμές σύγκρουσης είναι η Ουκρανία, η Παλαιστίνη και η Ταϊβάν. Ένα νέο μέτωπο μπορεί επίσης να ανοίξει στην Αφρική και τη Νότια Αμερική. Βρισκόμαστε στη φάση διαμόρφωσης μιας νέας παγκόσμιας τάξης. Αυτή η διαδικασία είναι το σκηνικό θερμών συγκρούσεων. Το χειρότερο είναι ότι τώρα κινδυνεύουμε από πυρηνικό πόλεμο. Οι επιθέσεις στις πόλεις της Ρωσίας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο ανά πάσα στιγμή», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πόρτα της διπλωματίας είναι κλειστή. «Σε αυτόν τον πόλεμο, δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο τακτικά πυρηνικά όπλα αλλά και στρατηγικά πυρηνικά όπλα. Εάν δεν μπορούμε να νικήσουμε την Ουκρανία σε έναν συμβατικό πόλεμο, αυτό θα σημαίνει άμεσα την έναρξη ενός πυρηνικού πολέμου και δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε μέχρι να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλη την Ουκρανία. Από εδώ και στο εξής, καμία διπλωματική λύση δεν μπορεί να μας εμποδίσει από αυτόν τον στόχο. Επομένως, όποιος προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία σήμερα πρέπει να γνωρίζει ότι αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, κατά μία έννοια, ξεκίνησε. Είμαστε ακριβώς στα πρώτα στάδια αυτού. Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά στον πυρηνικό πόλεμο. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν καταλαβαίνουν ότι τα βήματα που κάνουν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρηνική τραγωδία. Η επίθεση στη Ρωσία είναι η καταστροφή του κόσμου. Εάν το ΝΑΤΟ συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική του, αυτή η τρομερή μέρα θα είναι αναπόφευκτη», ανέφερε επίσης.