ΚΟΣΜΟΣ

Φρέντι Μπελέρης: «Ο Ράμα ελέγχει τη Δικαιοσύνη - Δεν περίμενα δίκη παρωδία»

Φρέντι Μπελέρης: «Ο Ράμα ελέγχει τη Δικαιοσύνη - Δεν περίμενα δίκη παρωδία»
Facebook

Όλα όσα ανέφερε ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης μετά την καταδίκη του από το ειδικό δικαστήριο των Τιράνων

Σε δηλώσεις προχώρησε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης μετά την καταδίκη του από το ειδικό δικαστήριο των Τιράνων, όπου επισήμανε πως ο Έντι Ράμα ελέγχει τη Δικαιοσύνη, ενώ έκανε λόγο για δίκη παρωδία».

«Ήταν μια δίκη παρωδία. Με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, με "διορισμένη" δικαστή, μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί χωρίς επικοινωνία με τον δικηγόρο μου, το αλβανικό δικαστήριο με καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης» τονίζει σε δήλωσή του ο Φρέντι Μπελέρης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς οι Χειμαρραίοι θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου Χειμαρραίοι με εξέλεξαν Δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, αυτή είναι η Δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς; Αφήνω τους δικαστές στη χλεύη του αλβανικού λαού. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στο όνομα των συμπολιτών μου. Αργά ή γρήγορα, θα βρω δικαιοσύνη. Έχω τόση υπομονή όση χρειάζεται για να φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης» προσθέτει.

Ο Φρέντι Μπελέρης θα ασκήσει έφεση

Υπενθυμίζεται πως ο Φρέντι Μπελέρης εμφανίστηκε αποφασισμένος να κινηθεί νομικά απέναντι στην απόφαση του ειδικού δικαστηρίου των Τιράνων. Ο ίδιος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει έφεση, ενώ την ίδια ώρα, είναι έντονη η αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο Φρέντι Μπελέρης κατήγγειλε ευθέως τη δικαστική έδρα ισχυριζόμενος πως ο απώτερος στόχος είναι να διατηρήσει η αλβανική κυβέρνηση τον έλεγχο του δήμου.