ΚΟΣΜΟΣ

Banksy: Άγνωστοι βανδάλισαν την τοιχογραφία με το δέντρο - Έριξαν άσπρη μπογιά

Banksy: Άγνωστοι βανδάλισαν την τοιχογραφία με το δέντρο - Έριξαν άσπρη μπογιά
BBC

Το έργο του Banksy εμφανίστηκε σε μία γειτονιά του Ίσλινγκτον στο βόρειο Λονδίνο μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο 

Η τοιχογραφία του Banksy σε κτήριο στο βόρειο Λονδίνο φαίνεται πως καταστράφηκε από αγνώστους που πέταξαν επάνω άσπρη μπογιά, μόλις τρεις ημέρες μετά τη δημιουργία του.

Το έργο του καλλιτέχνη εμφανίστηκε στο πάρκο Φίνσμπουρι μέσα στο Σαββατοκύριακο, με λωρίδες πράσινης μπογιάς σε τοίχο πίσω από ένα δέντρο, με τέτοιο τρόπο που να παραπέμπει σε φύλλωμα, με το στένσιλ μίας φιγούρας με ποτιστήρι δίπλα του.

Το πρωί της Τετάρτης ωστόσο, όσοι περνούσαν από το σημείο είδαν το έργο πειραγμένο, καθώς κάποιος είχε πετάξει άσπρη μπογιά επάνω στον τοίχο.

X/Twitter

Η DailyMail ζήτησε το σχόλιο του δημοτικού συμβουλίου του Ίσλινγκτον, όπου βρίσκεται η περιοχή, για το συμβάν.

Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι η εν λόγω τοιχογραφία είναι δική του, την Δευτέρα, μετά τη φημολογία στο διαδίκτυο για την ταυτότητα του καλλιτέχνη της τοιχογραφίας που εμφανίστηκε στο κτήριο της οδού Hornsey.

«Γιαυτό δεν μπορούμε να έχουμε ωραία πράγματα. Η τοιχογραφία του Banksy παραμορφώθηκε μετά από μόλις 3 μέρες», έγραψε μία γυναίκα, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία με έναν φράχτη που τοποθετήθηκε μπροστά στο δέντρο.

X/Twitter

Το δημοτικό συμβούλιο απαντώντας στην βρετανική εφημερίδα για το εάν έχουν ληφθεί μέτρα σφαλείας για το δημιούργημα του Άγγλου καλλιτέχνη του δρόμου, απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο Banksy ο οποίος έχει 12,3 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram επιβεβαίωσε ότι το έργο είναι δικό του, δημοσιεύοντας μία εικόνα στον προσωπικό του λογαριασμό, την Δευτέρα.