ΚΟΣΜΟΣ

«Όργιο» φημών για ακύρωση της συνάντησης Ερντογάν – Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες

«Όργιο» φημών για ακύρωση της συνάντησης Ερντογάν – Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν με ακύρωση της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον», όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.

Αυξάνονται και πληθύνονται οι «φωνές» στο εσωτερικό της Τουρκίας που κάνουν λόγο για ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. «Οι σχέσεις με τη Χαμάς φέρνουν ρίσκο στις επαφές Άγκυρας – Ουάσινγκτον», αναφέρει η εφημερίδα Cumhuriyet.

«Πριν από την επίσκεψη του (σ.σ. ανώτατου πολιτικού ηγέτη της Χαμάς) Ισμαήλ Χανίγια, ο Ερντογάν ταύτισε τη Χαμάς με τις εθνικές δυνάμεις, το πνεύμα της έναρξης του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας. Φυσικά, ο Χανίγια εξέφρασε ικανοποίηση για αυτό. Ενώ ο Ερντογάν υπογράμμισε την υποστήριξη στη Χαμάς, εξήγησε ότι αυτό θα έχει ένα τίμημα και ότι ήταν διατεθειμένος να το ρισκάρει.

Οι παρασκηνιακές πληροφορίες για τις σχέσεις Άγκυρας – Ουάσινγκτον είναι κυριολεκτικά τρομακτικές. Στο παρασκήνιο υπάρχει η πληροφορία πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεταφέρει το εξής μήνυμα στην Άγκυρα: Η Χαμάς αποσύρεται από το Κατάρ. Αν η Τουρκία για την Χαμάς αντικαταστήσει το Κατάρ, τότε θα υπάρξουν συνέπειες. Λέγεται ότι μία από τις συνέπειες είναι ότι μπορεί να ακυρωθεί η επίσκεψη της 9ης Μαΐου στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σχετικές ειδήσεις