ΚΟΣΜΟΣ

Eurogroup: Περιμένουμε να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση

Eurogroup: Περιμένουμε να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση

Με το βλέμμα στραμμένο προς το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα το Eurogroup πραγματοποίησε έκτακτη ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες

Όπως ανέφεραν αρχικά πληροφορίες, αναμενόταν έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το βράδυ κιόλας των εκλογών στην Ελλάδα.

Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών σχεδιάζουν τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

Ωστόσο ο Μοσχοβισί, υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, τόνισε στο γαλλικό BFM TV ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το βράδυ της Κυριακής, επιβεβαίωσε ωστόσο ότι θα γίνει μια επίσημη ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες γύρω στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Μιλώντας αργότερα στο France 2 o Μοσχοβισί επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί έχουν μιλήσει μεταξύ τους.

Η ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 23.30, αναφέρει:

"Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου τα οποία θα επιτρέψουν τη δημιουργία κυβέρνησης η οποία έλαβε την υποστήριξη των Ελλήνων ψηφοφόρων ώστα να φέρουν την χώρα πίσω στο δρόμο της ανάπτυξης.

Το Eurogroup αναγνωρίζει τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν ήδη κάνει οι Έλληνες πολίτες και είναι πεπεισμένο ότι η συνέχιση των δημοσιονομικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι η καλύτερη εγγύηση για να ξεπεράσει η χώρα τις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις

Το Eurogroup επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να βοηθήσει την Ελλάδα στις προσπάθειες προσαρμογής που κάνει για να αντιμετωπίσει τις πολλές προκλήσεις της οικονομίας της'', συνεχίζει η ανακοίνωση και συμπληρώνει:

''Το Eurogroup αναμένει τον ταχύτατο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, από την οποία προσμένει την άμεση εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων".

Στο τέλος η ανακοίνωση υπογραμμίζει την επιστροφή της Τρόικα στην Ελλάδα, αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, προκειμένου να ''ανταλλάξουν απόψεις'' και να προετοιμάσουν την αναθεώρηση του προγράμματος.