Αυστραλία: Δικαστική έρευνα για το θάνατο 15χρονου από την αστυνομία
Ένορκη δικαστική έρευνα διεξάγεται στην Αυστραλία για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες, ο 15χρονος....
Ένορκη δικαστική έρευνα διεξάγεται στην Αυστραλία για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες, ο 15χρονος Τάιλερ Κάσιντι, τον Δεκέμβριο του 2008, έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών σε πάρκο της περιοχής του Νόρθκοτ της Μελβούρνης.
Δριμύτατο κατηγορώ εναντίον της αστυνομίας διατύπωσε η μητέρα του 15χρονου, Σάνι Κάσιντι, στην κατάθεση της. Με αντιμετώπισαν σαν σκουπίδι" τόνισε και πρόσθεσε: "Με υποχρέωσαν να περιμένω δυο ώρες πριν μου πουν πως το παιδί μου ήταν νεκρό".
Πρόσθεσε μάλιστα πως τη βραδιά του θανάτου οι αστυνομικοί εκμεταλλευόμενοι το ότι είχε πάθει σοκ της την πήραν μακριά από τους δικούς της και μυστικά μαγνητοφωνούσαν τις συνομιλίες της, ενώ παράλληλα η αστυνομία διέρρεε στα μέσα ενημέρωσης λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην έναρξη της διαδικασίας, το 15χρονο αγόρι λίγη ώρα πριν πέσει νεκρό, εκείνο το μοιραίο βράδυ του Δεκέμβρη είχε στείλει δύο "απεγνωσμένα" μηνύματα από το κινητό του.
Εκείνο το βράδυ, ο Τάιλερ θρηνούσε το χαμό πατέρα του. Μπήκε σε κατάστημα της αγοράς του Νορθκόουτ Πλάζα , πήρε δύο μαχαίρια και άρχισε να απειλεί περαστικούς. Κατέληξε στο πάρκο Ολ Νέισιονς, , περικυκλωμένος από τέσσερις αστυνομικούς.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των τεσσάρων αστυνομικών, ο Τάιλερ βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και απειλούσε τους αστυνομικούς με τα δύο μαχαίρια, λέγοντάς τους ότι δεν πρόκειται να τα πετάξει και ζητώντας τους να τον σκοτώσουν. Η μόνη αστυνομικός που δεν πυροβόλησε τον Τάιλερ ήταν η Αντωνία Φεράντε, οι υπόλοιποι "έστειλαν" συνολικά 10 σφαίρες προς τον 15χρονο από τον οποίο οι έξι "προσγειώθηκαν" στο σώμα του νεαρού. Η έρευνα συνεχίζεται.