Πατέρας κατέδωσε τον 16χρονο γιο του για να «μην σκοτώσει κόσμο»

Πατέρας κατέδωσε τον 16χρονο γιο του για να «μην σκοτώσει κόσμο»

Ένας πατέρας στο Αφγανιστάν παρέδωσε στην αστυνομία τον 16χρονο γιο του διότι υποψιαζόταν ότι είχε επαφές με εξτρεμιστές Ταλιμπάν και σχεδίαζε να συμμετάσχει σε επίθεση αυτοκτονίας


Ο Άμπντουλ Καρίμ απευθύνθηκε στην αστυνομία γιατί δεν κατάφερνε να εντοπίσει τον έφηβο γιο του μετά από μια επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Κουντούζ, το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τον πατέρα, ο 16χρονος Αμπντάλα Καρίμ άλλαξε συμπεριφορά, έγινε απείθαρχος και ακοινώνητος πριν από δύο χρόνια, όταν απομακρύνθηκε από την οικογένειά του για δύο μήνες την εποχή που ζούσαν σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη Πεσάβαρ του Πακιστάν. Τότε, υπό το πρόσχημα ότι χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη, ο Αμπντάλα μεταφέρθηκε σε ένα στρατόπεδο και εκπαιδεύτηκε για "τρομοκρατικούς σκοπούς", υποστήριξε.

"Ο γιος μου κρατείται τώρα από την αστυνομία. Λυπάμαι πολύ που τον έστειλα στη φυλακή αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Αν δεν το είχα κάνει, θα είχε σκοτώσει κόσμο", είπε ο Καρίμ.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν κατηγορούν τους Ταλιμπάν ότι στρατολογούν παιδιά για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας, κάτι που οι ίδιοι οι Ταλιμπάν διαψεύδουν κατηγορηματικά.