ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια και συλλήψεις στην Αλγερία

Επεισόδια και συλλήψεις στην Αλγερία
Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας στην Αλγερία...

Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας στην Αλγερία, με την αστυνομία να πραγματοποιεί πολλές συλλήψεις.

Περίπου δύο χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για την πορεία με αίτημα την «αλλαγή του πολιτικού συτήματος», παρά την απαγόρευση από την αστυνομία.

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ο Αλί Μπελχάτζ, πρώην ηγέτης του εκτός νόμου «Ισλαμικού Μετώπου».

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να βρεθούν λίγο αργότερα εκ νέου αποκλεισμένοι από την αστυνομία, ανέφεραν γαλλικές δημοσιογραφικές πηγές.

Μεταξύ αστυνομικών και των διαδηλωτών, οι οποίοι ήσαν 800 σύμφωνα με την αστυνομία και 2000 σύμφωνα με δημοσιογράφους στην περιοχή, είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις πριν από την έναρξη της πορείας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας).

Πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων ο Φοντίλ Μπουρμάλα, ένας από τους ιδρυτές του «Εθνικού Συντονισμού για την Αλλαγή και τη Δημοκρατία» (CNCD, το οποίο συγκρότησαν αντιπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των αυτόνομων συνδικάτων).

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ήταν μάρτυρας σε δυο συλλήψεις, ο ένας από τους οποίους είναι ο Οτμάν Μααζούζ, βουλευτής του κόμματος «Συνασπισμός για τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία» (RCD).

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ελεύθερη Αλγερία» και «Κάτω το καθεστώς».

Διαβάστε επίσης:

Η Αλγερία στα βήματα της Αιγύπτου