ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δυσφορία Ομπάμα για την άρνηση των Ρεπουμπλικανών

ΗΠΑ: Δυσφορία Ομπάμα για την άρνηση των Ρεπουμπλικανών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Πέμπτη ότι οι προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να εμποδίσουν τον διορισμό του Τσακ Χέιγκελ ως νέο υπουργό Άμυνας είναι «άνευ προηγουμένου», και τόνισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως η Γερουσία θα εγκρίνει την πρόταση.


«Η προσδοκίες και οι ελπίδες μου είναι ότι ο Τσακ Χέιγκελ, ο οποίος αξίζει πλήρως την έγκριση, θα διοριστεί ως υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ομπάμα σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ερωταπαντήσεων που οργάνωσε το Google+. «Είναι απλά ατυχές το γεγονός ότι αυτό το είδος πολιτικής εισβάλει σε μια περίοδο όπου ακόμα είμαι στην προεδρία όσο ο πόλεμος στο Αφγανιστάν συνεχίζεται».

Η αμερικανική Γερουσία φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με την επιλογή του Τσακ Χέιγκελ ως νέο υπουργό Άμυνας, αφού σχεδόν όλοι οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας ψήφισαν αρνητικά σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Ο Δημοκρατικός ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, δήλωσε ότι η Γερουσία αναμένεται να πραγματοποιήσει εκ νέου ψηφοφορία, σχετικά με την πρόταση, στις 26 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση Ομπάμα χαρακτήρισε παράλογη οποιαδήποτε καθυστέρηση της επικύρωσης του διορισμού του Χέιγκελ, ενώ τόνισε ότι κάτι τέτοιο στέλνει αρνητικά μηνύματα τόσο στο στρατό όσο και στους συμμάχους των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Αντίθετοι οι Ρεπουμπλικανοί με τον διορισμό του Τσακ Χέιγκελ

Ρoή Ειδήσεων