ΚΟΣΜΟΣ

«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ σχετικά με τις πυρηνικές δυνατότητες της Β. Κορέας

«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ σχετικά με τις πυρηνικές δυνατότητες της Β. Κορέας

Ανακρίβεια αποτελεί ο υπαινιγμός ότι η Βόρεια Κορέα έχει αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Πεντάγωνο.

Σε απάντηση των όσων δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, σχετικά με μελέτη που διεξήγαγε η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας όπου αναφερόταν ότι η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να εκτοξεύσει πύραυλο με πυρηνικά, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόρτζ Λίτλ, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «θα ήταν ανακριβές να αφήσουμε να εννοηθεί ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει πλήρως πραγματοποιήσει ελέγχους, δοκιμές ή επιδείξεις των δυνατοτήτων που αναφέρονται στη μελέτη».

Στη νέα μελέτη που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας, φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που κατάσκοπος του Πενταγώνου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση γύρω από τις απειλές της Βόρειας Κορέας είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Πιο συγκεκριμένα, αμερικανοί αξιωματούχοι, βασιζόμενοι σε πληροφορίες που παρείχε κατάσκοπος του Πενταγώνου, ανέφεραν ότι η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε βαλλιστικό πύραυλο, αλλά τα όπλα που διαθέτει κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ασταθή