ΚΟΣΜΟΣ

Η Βοσνία θα γίνει πλήρες μέλος της Ισλαμικής Διάσκεψης

Η Βοσνία θα γίνει πλήρες μέλος της Ισλαμικής Διάσκεψης

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) Εκλεμεντίν Ιχσάνογλου, δήλωσε ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα πρέπει να είναι γίνει πλήρες μέλος του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης και να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που προσφέρει η οργάνωση στα κράτη μέλη.

Ο Ιχσάνογλου σε προέβη σε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με το μέλος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, τη Δευτέρα. «Θαυμάζουμε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Θαυμάζουμε την πολύ-πολιτισμική δομή της και τη φιλειρηνική κληρονομιά της», υπογράμμισε ο Ιχσάνογλου, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

«Οι διαφορές στη Διοίκηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της χώρας. Ως Οργανισμός της Ισλαμικής Συνεργασίας είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε οποιαδήποτε στήριξη που θα χρειασθεί η Βοσνία-Ερζεγοβίνη», είπε ο Ιχσάνογλου προσθέτοντας ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει πλήρες μέλος του Οργανισμού για να κάνει χρήση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στα μέλη, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.