ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλωτές στην Ταξίμ «αμαύρωναν» την εικόνα της Τουρκίας

Οι διαδηλωτές στην Ταξίμ «αμαύρωναν» την εικόνα της Τουρκίας

Την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ επιχείρησε να δικαιολογήσει ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αβνί Μουτλού.


Ο κ. Μουτλού ισχυρίστηκε ότι οι διαδηλωτές που είχαν καταλάβει την πλατεία Ταξίμ εδώ και δώδεκα ημέρες αμαύρωναν την εικόνα της Τουρκίας.

«Το θέαμα (αυτών των διαδηλωτών) ενοχλούσε τον πληθυσμό και αμαύρωνε την εικόνα της χώρας στον κόσμο», δήλωσε ο Αβνί Μουτλού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις συγκρούσεις που ακολούθησαν την πρωινή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας στην Ταξίμ σε «περιθωριακά» στοιχεία.

Ενώ η τουρκική αστυνομία απωθούσε τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και αντλίες νερού από την Ταξίμ, εκσκαφείς διέλυαν τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί στους γύρω δρόμους. Οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με εκπροσώπους των διαδηλωτών, θα εκφωνήσει σήμερα το μεσημέρι ομιλία, όπως και κάθε εβδομάδα, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Επιχείρηση εκκαθάρισης στην πλατεία Ταξίμ