ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Η Ευρώπη να ενώσει τις δυνάμεις της απέναντι στη Συρία

Ολάντ: Η Ευρώπη να ενώσει τις δυνάμεις της απέναντι στη Συρία

Η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να αναλάβει πλήρη δράση κατά της Συρίας όταν θα της παρουσιασθούν οι «αποδείξεις» για μία «σφαγή με χημικά όπλα», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.


«Όταν συμβαίνει μία σφαγή με χημικά όπλα, όταν ο κόσμος πληροφορείται γι' αυτό, όταν παρέχεται η απόδειξη και γίνεται γνωστοί ποιοι είναι υπεύθυνοι, τότε θα πρέπει να υπάρξει μία απάντηση», πρόσθεσε ο Ολάντ, κατά τη διάρκεια της κοινής του συνέντευξης με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόαχιμ Γκάουκ, που επισκέπτεται το Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως συμμερίζεται με τον Γκάουκ «την ίδια ελπίδα πως ενδέχεται να επιτευχθεί πολιτική λύση στη Συρία». Με τη Γερμανία, «συμμεριζόμαστε, τόσο ο Γάλλος πρόεδρος όσο κι ο Γερμανός πρόεδρος, την ίδια αγανάκτηση, την ίδια καταδίκη», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Ολάντ κάλεσε την Ευρώπη να ενώσει τις δυνάμεις της απέναντι στη Συρία: «Είναι η Ευρώπη, εκείνη που θα πρέπει επίσης να ενωθεί πάνω σε αυτό το θέμα. Θα το κάνει, ο καθείς με τη δική του ευθύνη», πρόσθεσε ο ίδιος, την στιγμή που η Γαλλία βρίσκεται απομονωμένη στη Γηραιά Ήπειρο για τη βούλησή της να επέμβει στρατιωτικά κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Γάλλος ηγέτης επεσήμανε πως εάν το αμερικανικό Κογκρέσο ψηφίσει εναντίον της πρότασης για στρατιωτική επέμβαση κατά της Συρίας, η χώρα του δεν πρόκειται να βαδίσει μόνη της κατά του Άσαντ.