ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία:Σε συναγερμό οι δυνάμεις ασφαλείας μετά τον εντοπισμό 5 πτωμάτων

Ρωσία:Σε συναγερμό οι δυνάμεις ασφαλείας μετά τον εντοπισμό 5 πτωμάτων

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας, στη νότια περιοχή της Σταυρούπολης, μετά την ανακάλυψη πέντε πτωμάτων με τραύματα από πυροβολισμούς καθώς και έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Ρωσία έχει ήδη εντείνει τα μέτρα ασφαλείας πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα πραγματοποιηθούν σε λιγότερο από ένα μήνα στο Σότσι. Η περιοχή βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που σκότωσαν τουλάχιστον 34 ανθρώπους σε δύο χωριστές επιθέσεις στην νότια πόλη του Βόλγκογκραντ τον περασμένο μήνα.

Τα πέντε πτώματα ανακαλύφθηκαν την Τετάρτη σε τέσσερα αυτοκίνητα σε δύο ξεχωριστές περιοχές έξω από την πρωτεύουσα της περιφέρειας της Σταυρούπολης, όπου η Ρωσία αντιμετωπίζει μια εξέγερση ισλαμιστών που έχουν απειλήσει πως θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε επίσης κοντά σε ένα από τα οχήματα, δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), στη Σταυρούπολη. Καμία άλλη λεπτομέρεια δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη.

Ο Πούτιν δήλωσε μετά τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ πως θα εξολοθρεύσει όλους τους «τρομοκράτες» στη Ρωσία.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι, ανοίγουν στις 7 Φεβρουαρίου. Ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας, δήλωσε πως δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο για τη διασφάλιση των Αγώνων, επειδή κάθε μέτρο είναι ήδη σε ισχύ.