ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Νεκροί φρουροί του προεδρικού μεγάρου

Υεμένη: Νεκροί φρουροί του προεδρικού μεγάρου

Τουλάχιστον 5 φρουροί έχασαν τη ζωή τους από επίθεση - την οποία οι αρχές αποδίδουν στην Αλ Κάιντα - στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ), με στόχο το προεδρικό μέγαρο στη Σαναά, όπως αποκάλυψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Υεμένης.

Σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματούχο, «ένοπλοι άνδρες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ενός φυλακίου της φρουράς του προεδρικού μεγάρου στη Σαναά, σκοτώνοντας 5 στρατιώτες και αιχμαλωτίζοντας άλλους».

Ο πρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι πάντως, δεν βρισκόταν στο κτίριο της ώρα της επίθεσης.

Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων και της προεδρικής φρουράς, οι οποίες διήρκησαν 20 λεπτά και πλέον, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές ασφαλείας. Τουλάχιστον 3 ένοπλοι επίσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αυτές τις πηγές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι σφοδρή ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στην περιοχή περιμετρικά του μεγάρου, ενώ διήρκησε έως και μια ώρα.

Μια άλλη πηγή ασφαλείας είπε στο Ρόιτερς ότι ένα όχημα που μετέφερε ενόπλους, που φέρονται να ανήκουν στην Αλ Κάιντα, επιτέθηκε στην κεντρική πύλη του μεγάρου και υπήρξε ανταλλαγή πυρών.

«Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών που διήρκησε τουλάχιστον 45 λεπτά και κάποιοι από τους μαχητές κατάφεραν να ξεφύγουν με το αυτοκίνητό τους», σημείωσε η πηγή, η οποία προσέθεσε ότι υπήρξαν θύματα και από τις δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό κτίριο όπου στεγάζεται προσωπικό μιας πολιτικής υπηρεσίας ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης. Μετά την έκρηξη ήχησαν σειρήνες, σε μια προειδοποίηση προς τους πολίτες της περιοχής να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανέφεραν κάτοικοι.

Η αιτία της έκρηξης δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε ακόμα:

Υεμένη: Αξιωματούχοι γλίτωσαν από επίθεση της «αλ Κάιντα»