ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ : Δυο νεκροί και ένας αγνοούμενος από τη συντριβή του αερόστατου

ΗΠΑ : Δυο νεκροί και ένας αγνοούμενος από τη συντριβή του αερόστατου

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας άλλος αγνοείται μετά από δυστύχημα με ένα αερόστατο το οποίο χτύπησε σε γραμμή μεταφοράς ρεύματος και έπιασε φωτιά στη Βιρτζίνια κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ , ανακοίνωσε η αστυνομία το Σάββατο.

Οι αρχές εντόπισαν δυο πτώματα αλλά δεν έχουν ανακοινώσει τα ονόματα τους και διενεργούν έρευνα από αέρος και με περισσότερα από 100 άτομα στο έδαφος για να βρουν το τρίτο άτομο που ήταν στο καλάθι του αερόστατου κατά τη στιγμή του δυστυχήματος που έγινε περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίτσμοντ.

«Ακόμη δεν έχουμε εντοπίσει το καλάθι ή το αερόστατο» ανέφερε η Κορίν Γκέλερ εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της πολιτείας της Βιρτζίνια. Όπως είπε η ίδια υπήρξαν αναφορές μαρτύρων ότι είδαν δύο ανθρώπους να πέφτουν από το καλάθι αφότου το αερόστατο έπιασε φωτιά. Αυτόπτες μάρτυρες δημοσίευσαν και φωτογραφίες στο διαδίκτυο όπου διακρίνεται το αερόστατο να έχει πιάσει φωτιά και ένα ίχνος καπνού να χάνεται στον ουρανό.

Κάποιοι άλλοι μάρτυρες είπαν ότι έγινε μια έκρηξη, καθώς το αερόστατο χτύπησε τη γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και κατόπιν το καλάθι που μετέφερε τους τρεις ανθρώπους αποκολλήθηκε από το υπόλοιπο αερόστατο. Όσοι ήταν στο έδαφος μπορούσαν να ακούσουν τις απεγνωσμένες κραυγές τους «Ούρλιαζαν κάποιος να τους βοηθήσει» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας σε ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο θυγατρικό του NBC .
Περισσότερες από 20 ομάδες με αερόστατα επρόκειτο να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ. Μετά το τραγικό συμβάν οι εκδηλώσεις του Σαββάτου και της Κυριακής ακυρώθηκαν .Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ένας νεκρός από τη συντριβή του αερόστατου

Ρoή Ειδήσεων