ΚΟΣΜΟΣ

Οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν 250 στρατιώτες

Οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν 250 στρατιώτες

Ένα νέο «κομμάτι» προστέθηκε στο παζλ των εικόνων φρίκης που προέρχονται από τη Συρία και οι οποίες συγκλονίζουν εδώ και μεγάλο διάστημα τον πλανήτη.

Πρωταγωνιστές και αυτής της ομολογουμένως άκρως βάρβαρης ιστορίας είναι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και τραγικά θύματα 250 περίπου στρατιώτες του καθεστώτος Άσαντ.

Οι τελευταίοι αιχμαλωτίστηκαν από τους αντάρτες στην επαρχία Ράκα και οι συγκλονιστικές εικόνες των τελευταίων στιγμών της ζωής τους έχουν αναρτηθεί από τους ισλαμιστές στο διαδίκτου και συγκεκριμένα στο youtube.

Στα βίντεο που θα παρακολουθήσετε, οι Σύροι στρατιώτες περπατούν ξυπόλητοι στην έρημο φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους και γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε λίγα λεπτά θα τερματιστεί με βίαιο τρόπο η ζωή τους.

Οι τζιχαντιστές συγκεντρώνουν τους στρατιώτες σε ένα σημείο, αφού πρώτα τους ταπεινώνουν, με τον εικονολήπτη να μιμείται τη φωνή βοσκού.

Η αμέσως επόμενη εικόνα είναι ακόμα πιο σοκαριστική. Σοροί ανθρώπων βρίσκονται στοιβαγμένες, ενώ άλλες είναι σε σειρά.

Οι στρατιώτες εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές χθες, Τετάρτη. Κάποιοι εξ αυτών αιχμαλωτίστηκαν κατά την επιχείρηση κατάληψης της Βάσης 17 στα τέλη Ιουλίου, άλλοι κατά την επιχείρηση κατάληψης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκα την Κυριακή και ορισμένοι ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από το αεροδρόμιο και να κατευθυνθούν στην κοινότητα Εσράγια, στην επαρχία Χάμα, που ελέγχεται από το συριακό καθεστώς.

«Τους εκτελέσαμε όλους», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, αναφερόμενος στους «Σαμπίχα», όπως οι ίδιοι οι αντάρτες αποκαλούν τους προσκείμενους στο καθεστώς Άσαντ στρατιώτες.