Ισπανία: Συγγνώμη του Ραχόι για τα σκάνδαλα διαφθοράς μελών του Λαϊκού Κόμματος

Ισπανία: Συγγνώμη του Ραχόι για τα σκάνδαλα διαφθοράς μελών του Λαϊκού Κόμματος

Συγγνώμη για τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία ενεπλάκησαν μέλη του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματός (PP) του, ζήτησε για πρώτη φορά ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει περισσότερα για να υπάρξει κάθαρση στην πολιτική της χώρας.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη, παρά τις συνεχιζόμενες δικαστικές έρευνες εις βάρος μελών του κόμματός του την τελευταία τριετία, από τότε δηλαδή που το PP κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές.

«Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του PP σε όλους τους Ισπανούς επειδή διόρισα άτομα σε θέσεις που δεν τους άξιζαν και που φαίνεται ότι τις εκμεταλλεύτηκαν», ανέφερε ο Ραχόι ενώπιον της Γερουσίας.

Η συγγνώμη του δόθηκε την ημέρα που ο Ανχελ Αθέμπες, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και γγ του Λαϊκού Κόμματος, εμφανίστηκε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου κατηγορούμενος για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» του κόμματος.

Ο Ραχόι έχει δεχτεί κριτική επειδή δεν απέπεμψε άμεσα τον Λουίς Μπαρθένας, τον πρώην ταμία του κόμματος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για το ίδιο σκάνδαλο.

Όπως είπε ο Ραχόι στους γερουσιαστές, το κόμμα του έχει ήδη προτείνει μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, ενώ θα προτείνει και σχετική νομοθεσία.

«Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το πεδίο των μέτρων κατά της διαφθοράς μέχρι να διασφαλίσουμε ότι όποιος κατέχει δημόσιο αξίωμα σε αυτή τη χώρα θα σκέφτεται δύο φορές προτού μπει στον πειρασμό της διαφθοράς», κατέληξε ο Ραχόι.

Διαβάστε ακόμα:

Έμπολα: Αγωγή για τη μαθήτρια που έδιωξαν από σχολείο των ΗΠΑ