ΚΟΣΜΟΣ

Μειώνεται το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Υεμένη

Μειώνεται το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Υεμένη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν στη μείωση του προσωπικού της πρεσβείας τους στην Υεμένη, δήλωσαν σήμερα (23/01/2015) Αμερικανοί αξιωματούχοι, καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάρρευση μιας κυβέρνησης που αποτελούσε βασικό σύμμαχο στον αγώνα κατά της αλ Κάιντα.

Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι ο αριθμός της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, πρόκειται να συρρικνωθεί εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα, ωστόσο ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για αναστολή της λειτουργίας της πρεσβείας.

Η ανακοίνωση της μείωσης του προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Υεμένη έρχεται λίγες μόνο ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας αυτής, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, υπέβαλε την παραίτησή του, ρίχνοντας τη χώρα σε ένα πολιτικό χάος.

«Είμαστε στη φάση αξιολόγησης των επιπτώσεων», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Εις απάντηση στη μεταβαλλόμενη κατάσταση ασφαλείας στην Υεμένη, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά πρόκειται να μειώσει περαιτέρω το αμερικανικό προσωπικό της που εργάζεται στην Υεμένη», δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Ενώ η πρεσβεία θα παραμείνει ανοιχτή και θα συνεχιστεί η λειτουργίας της, θα επαναπροσδιορίσουμε τους πόρους μας με βάση την κατάσταση επί του εδάφους. Η πρεσβεία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά αν και με μειωμένο προσωπικό», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Δεν έγινε άμεσα γνωστό, ωστόσο, πόσοι Αμερικανοί υπάλληλοι παρέμειναν στην πρεσβεία ή πόσοι πρόκειται να αποσυρθούν.

Σχετικές ειδήσεις