ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Το αδιαχώρητο σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα

Αυστραλία: Το αδιαχώρητο σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα

Κοσμοπλημμύρα, στο Σαββατοκύριακο, στο κέντρο της Μελβούρνης, στο ελληνικό φεστιβάλ της Lonsdale Street, εκδήλωση που, εκτός των άλλων, είχε σαν θέμα της και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.

Φέτος για πρώτη το Φεστιβάλ έγινε μπροστά στο εντυπωσιακό 15όροφο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο κάτι που ανέφεραν όλοι οι ομιλητές υπογραμμίζοντας ότι θα προσφέρει πολλά στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δόθηκαν σε δεκάδες Αυστραλούς οικονομολόγους, αλλά και την Αυστραλιανή Γενική Συνομοσπονδία Αυστραλιανών Συνδικάτων (ACTU) που στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο την εκστρατεία «Ανάσα στην Ελλάδα» (Let Greece Breathe) που διεξάγεται στην Αυστραλία.

«Στηρίζουμε τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να διαπραγματευτούν μια δικαιότερη συμφωνία για το χρέος. Τους συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα σ' αυτή την προσπάθεια τους» δήλωσε στην ομιλία του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητα Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι υπόλοιπες ομιλίες. Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Καμπέρα, Χάρης Δαφαράνος, μετέφερε στους ομογενείς της Αυστραλίας μήνυμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά που δηλώνουν «αισιόδοξοι για το νέο όραμα της Ελλάδας» και προσβλέπουν και στη στήριξη των ομογενών.

Το πρόγραμμα έκλεισε με συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Ζωής Παπαδοπούλου, οι οποίοι την επόμενη ημέρα εμφανίζτηκαν στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ που επίσης είχε χαρακτήρα εκδήλωσης συμπαράστασης προς την Ελλάδα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση από την επιτροπή Εκστρατείας Αλληλεγγύης για την Ελλάδα στην Αυστραλία.

Παράλληλα με την κινητοποίηση συμπαράστασης η ίδια επιτροπή καλεί Αυστραλούς και ομογενείς να υπογράψουν και μια δήλωση συμπαράστασης.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις