ΚΟΣΜΟΣ

Η μαρτυρία μοντέλου που ήταν μαζί με τον Νεμτσόφ τη στιγμή της δολοφονίας του (video)

Η μαρτυρία μοντέλου που ήταν μαζί με τον Νεμτσόφ τη στιγμή της δολοφονίας του (video)

Τη σιωπή της έσπασε η Ουκρανή που συνόδευε τον Μπορίς Νεμτσόφ τη στιγμή της δολοφονίας του, αποκαλύπτοντας πως δεν είδε το δολοφόνο του Ρώσου πολιτικού, ο οποίος έπεσε νεκρός ενώ περπατούσε μαζί της σε μια γέφυρα κοντά στο Κρεμλίνο.

Το μοντέλο Άννα Ντουρίτσκαγια, μιλώντας σχεδόν μονολεκτικά και με παγωμένο βλέμμα, εκμυστηρεύτηκε ότι δεν θυμάται πολλά από τη στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου επικριτή του Κρεμλίνου, αλλά και από όσα ακολούθησαν την Παρασκευή (27/2)το βράδυ.

Όπως ανέφερε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Dozhd δεν είχε παρατηρήσει κάτι ύποπτο, ενώ νωρίτερα είχαν δειπνήσει με τον Νεμτσόφ σε ένα εστιατόριο με θέα στην Κόκκινη Πλατεία. Επίσης, δεν αντιλήφθηκε αν κάποιος τούς ακολούθησε κατά μήκος του ποταμού όπου βρίσκεται η γέφυρα και στο δρόμο προς το διαμέρισμα του Νεμτσόφ.

«Δεν θέλω να απαντήσω σε ερωτήσεις σχετικά με το τι συνέβη στη γέφυρα. Δεν θέλω να μιλήσω γι 'αυτό», εξομολογήθηκε η Ντουρίτσκαγια.«Είμαι σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορώ να μιλήσω γι 'αυτό. Νιώθω άσχημα... δεν είδα κανέναν. Δεν ξέρω από πού ήρθε, ήταν πίσω από την πλάτη μου», τόνισε για τον ή τους δολοφόνους του Μπόρις Νεμτσόφ.

«Έχω κάθε δικαίωμα να εγκαταλείψω το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν είμαι ύποπτη. Είμαι ένας μάρτυρας που έδωσε πλήρη αναφορά και έκανε ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την έρευνα», συμπλήρωσε η 24χρονη καλλονή.

Η Ντουρίτσκαγια είπε επίσης ότι από τη στιγμή της δολοφονίας του Νεμτσόφ βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση και πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να παραστεί στην κηδεία του Νεμτσόφ που αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη (3/3). Το μόνο που θέλει, όπως είπε, είναι να γυρίσει πίσω στο σπίτι της μητέρα της στην Ουκρανία.

«Δεν μου επιτρέπεται να πάω πουθενά χωρίς αυτούς», είπε η Ντουρίτσκαγια αναφερόμενη στα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας που την επιτηρούν, συμπληρώνοντας: «Μου εξήγησαν ότι αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας».

Ο Νεμτσόφ του οποίου η δολοφονία έχει βαθύνει το χάσμα μεταξύ των οπαδών της αντιπολίτευσης και των υποστηρικτών του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, θα ενταφιαστεί την Τρίτη στο νεκροταφείο Τροεκουρόφσκογε στη δυτική Μόσχα, σε ένα κοιμητήριο μακριά από τον τόπο όπου γίνονται οι ταφές των κορυφαίων πολιτικών της Ρωσίας.

«Δεν μπορώ να βγω έξω. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάω», είπε η Ντουρίτσκαγια, που τώρα διαμένει στο διαμέρισμα ενός φίλου στη Μόσχα, ερωτηθείσα αν θα παραβρεθεί στη νεκρώσιμο ακολουθία και στην ταφή του Νεμτσόφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα των ερευνών την έχουν ανακρίνει αρκετές φορές, έχουν ερευνήσει τα προσωπικά της αντικείμενα και έχουν πάρει τις κάρτες SIM από τα κινητά της τηλέφωνα. Η Ντουρίτσκαγια είπε ότι αρχικά ανακρίθηκε για πολλές ώρες χωρίς δικηγόρο ή κάποιον εκπρόσωπο από την ουκρανική πρεσβεία, όπως επίσης και ότι συνδεόταν με τον Μπορίς Νεμτσόφ τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι ρωσικές Αρχές εξετάζουν πάντως όλα τα ενδεχόμενα που ενδεχομένως οδήγησαν στην δολοφονία του Νεμτσόφ και έχουν καταλήξει σε μια σειρά από πιθανά κίνητρα. Ένα από αυτά είναι η πιθανότητα ο Μπορίς Νεμτσόφ να έπεσε θύμα μιας ζηλιάρας πρώην ερωμένης, κάτι που αποκλείει ωστόσο η Άννα Ντουρίτσκαγια.

«Δεν νομίζω τίποτα. Δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω ποιος το έκανε», κατέληξε η νεαρή Ουκρανή.

Σχετικές ειδήσεις