ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Πούλησαν το νεφρό τους για ένα σπίτι που ισοπέδωσε ο σεισμός!

Νεπάλ: Πούλησαν το νεφρό τους για ένα σπίτι που ισοπέδωσε ο σεισμός!

Στο Hokse ένα χωριό του Νεπάλ οι κάτοικοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Οι περισσότεροι έχουν πουλήσει το νεφρό τους σε εμπόρους προκειμένου να πάρουν χρήματα για να χτίσουν το δικό του σπίτι.

Το χωριό που λέγεται και Χωριό του Νεφρού είναι ένα από αυτά που ισοπεδώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό που πριν από λίγο καιρό στοίχησε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.
Οι κάτοικοι του χωριού ένας προς ένας ενέδωσαν στην προσφορά των εμπόρων οργάνων και πούλησαν το ένα τους νεφρό για να εισπράξουν χρήματα που θα τους επέτρεπαν να χτίσουν επιτέλους το δικό τους σπίτι. Τώρα, όλοι τους βρίσκονται στο δρόμο.
Σήμερα, τρεις μήνες μετά το σεισμό αρκετοί κάτοικοι του Νεπάλ θεωρούν πως μια λύση στο πρόβλημά τους θα είναι να πουλήσουν ένα νεφρό προκειμένου να κερδίσουν κάποια χρήματα που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν ένα σπίτι. Όσοι το έχουν ήδη κάνει δεν έχουν καμία ελπίδα. Η χώρα σύμφωνα με τις Διεθνείς Οργανώσεις έχει μετατραπεί σε Τράπεζα Οργάνων και η τάση που διαφαίνεται λέει ότι οι πωλήσεις οργάνων θα διπλασιαστούν στα επόμενα χρόνια.
Περίπου 10.000 εγχειρήσεις γίνονται κάθε χρόνο, φυσικά σε καθεστώς παρανομίας, αφού το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων είναι απαγορευμένο. Περίπου 7.000 νεφρά έχουν αφαιρεθεί και πουληθεί στην αγορά το ίδιο διάστημα. Μπορεί κάποιοι να συναινούν και να πληρώνονται για την αφαίρεση του νεφρού του, κάποιοι άλλοι όμως απάγονται και ξυπνούν χωρίς αυτό.

Σχετικές ειδήσεις