ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Λύθηκε το μυστήριο του κομμένου ποδιού με το ανατριχιαστικό τατουάζ

Ρώμη: Λύθηκε το μυστήριο του κομμένου ποδιού με το ανατριχιαστικό τατουάζ

Την άκρη του νήματος στην υπόθεση με το κομμένο πόδι που έφερε σε τατουάζ τη φράση «σήμερα είναι μία καλή ημέρα για να πεθάνεις» και βρέθηκε από έναν περαστικό στον Τίβερη την περασμένη Τρίτη, βρήκε η εφημερίδα il Messaggero.

Ο… κάτοχός του; Ένας ακροδεξιός οπαδός της Λάτσιο, ναρκομανής, ληστής και ιδιαίτερα βίαιος.

Η ιταλική εφημερίδα αφιερώνει μάλιστα μία ολόκληρη σελίδα στον άνδρα αυτό, όπου ξεδιπλώνεται με κάθε λεπτομέρεια η ζωή του. Πρόκειται για τον Γκαμπριέλε ντελ Πόντε, ηλικίας 36 ετών. Έναν άνδρα με πλούσιο ποινικό μητρώο, εμπλουτισμένο από ληστείες, χρήση και διακίνηση ναρκωτικών, ο οποίος μπαινόβγαινε στις φυλακές, ενώ ήταν θερμός υποστηρικτής της ακροδεξιάς, αλλά και ακραίος οπαδός της Λάτσιο, εγγεγραμμένος στους «Ultras».

Ο Ντελ Πόντε, του οποίου η εφημερίδα δημοσιεύει πολλές φωτογραφίες, παντρεύτηκε το Μάιο με μία Ιταλοτυνήσια ηλικίας 24 ετών.

Έπειτα από ένα μήνα κοινής ζωής, η νεαρή γυναίκα τον εγκατέλειψε καθώς τη χτυπούσε, σύμφωνα με τον πατέρα της, ιδιοκτήτη ενός μπαρ με τον οποίο μίλησαν οι δημοσιογράφοι της il Messaggero.

«Ήταν τόσο μοχθηρός, δεν είχα ξανασυναντήσει ποτέ στο παρελθόν κάτι ανάλογο», δήλωσε ο πατέρας της πρώην του συζύγου.

Ο γάμος αυτός ωστόσο θα μπορούσε να αποτελέσει για εκείνον την απαρχή μιας νέας ζωής έπειτα από τριάντα χρόνια παρανομίας.

Ο Ντελ Πόντε μεγάλωσε σε μία υποβαθμισμένη συνοικία της πρωτεύουσας της Ιταλίας, θέατρο του πολέμου μεταξύ των διακινητών ναρκωτικών. Διέπραξε μάλιστα την πρώτη του ληστεία σε ηλικία 18 ετών.

Έκτοτε μπαινόβγαινε στη φυλακή, αφού διέπραττε τη μία ένοπλη ληστεία μετά την άλλη, νιώθοντας υπερήφανος για τη ζωή του αυτή όπως τουλάχιστον καταδεικνύουν οι αναρτήσεις του στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Καλημέρα σε όλους εκείνους που κρατούνται στις φυλακές», έγραφε ή «καλύτερα να βρίσκεσαι στο κελί, στη σιωπή, παρά να ζεις χωρίς τιμή», ακόμα και «ορκίζομαι ότι πάω στη φυλακή ευτυχισμένος».

Ο ντελ Πόντε τραυματίστηκε από σφαίρα, υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ισχίο ωστόσο απέκτησε μια μικρή αναπηρία και κούτσαινε, γεγονός που επέτρεπε στους αστυνομικούς να τον αναγνωρίζουν ακόμα και όταν διέπραττε με καλυμμένο το πρόσωπό του τις ληστείες του οπλισμένος με τσεκούρι. Στόχος του, δε, ήταν κυρίως τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με έναν αστυνομικό, που γνωρίζει καλά την εγκληματική του δράση, ο Γκαμπριέλε ντελ Πόντε «έπεφτε εκ νέου στα ναρκωτικά μετά τις ληστείες που διέπραττε».

Τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να συμμετάσχει σε προγράμματα αποτοξίνωσης, ενώ η ανακοίνωση των αρραβώνων του, το Φεβρουάριο, είχε γίνει με μεγάλη χαρά στο λογαριασμό του στο Facebook.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι συγγενείς του ντελ Πόντε, ανήσυχοι, καθώς είχαν χάσει κάθε του ίχνος από τα τέλη Ιουλίου, αναγνώρισαν στο νεκροτομείο το πόδι του από τα τατουάζ που έφερε.

Παραμένει πάντως ακόμα μυστήριο ποιος τον δολοφόνησε, αλλά και πού βρίσκεται το υπόλοιπο πτώμα…

Σχετικές ειδήσεις