ΚΟΣΜΟΣ

Η Δανία κλείνει τα σύνορά της με τη Γερμανία

Η Δανία κλείνει τα σύνορά της με τη Γερμανία

Η αστυνομία της Δανίας έκλεισε χθες (09/09/2015) έναν αυτοκινητόδρομο και τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη Γερμανία, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη ροή των προσφύγων που κατευθύνονται βόρεια προς τη Σουηδία.

Ο αυτοκινητόδρομος, μια ζωτική αρτηρία κυκλοφορίας ανθρώπων και αγαθών μεταξύ των δύο χωρών, έκλεισε όταν περίπου 300 πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, ξεκίνησαν να περπατούν σε αυτόν. Η αστυνομία προσπάθησε να τους πείσει να φύγουν αλλά δεν χρησιμοποίησε βία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

«Προσπαθούμε να τους πούμε ότι είναι πραγματικά κακή ιδέα να περπατούν στον αυτοκινητόδρομο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία ζήτησε επίσης από την κρατική σιδηροδρομική επιχείρηση να ακινητοποιήσει όλες τις αμαξοστοιχίες μεταξύ της Γερμανίας και της Δανίας μέχρι νεωτέρας.

Πολλά άτομα κατευθύνονται προς τη Γερμανία και τη Σουηδία καθώς και οι δύο χώρες έχουν γενναιόδωρες πολιτικές για τους πρόσφυγες.

Ακόμη, το υπουργείο Μετανάστευσης της Δανίας δημοσίευσε διαφημίσεις σε μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου με στόχο την αποθάρρυνση των μεταναστών να μεταβούν στην χώρα, περιγράφοντας ουσιαστικά «πόσο κακή» είναι η Δανία για τους πρόσφυγες.

Η Δανία είναι μέρος της ζώνης Σένγκεν της ΕΕ, όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά και επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία. Όταν ρωτήθηκε από το Reuters αν το κλείδωμα των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων σήμαινε και ρήξη με το σύστημα Σένγκεν, εκπρόσωπος της αστυνομίας το αρνήθηκε, λέγοντας ότι η κίνηση θα ξεκινήσει ξανά σύντομα.

Σχετικές ειδήσεις