ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στη Γερμανία: 32χρονος απήγαγε και σκότωσε 4χρονο προσφυγόπουλο (photo+video)

Σοκ στη Γερμανία: 32χρονος απήγαγε και σκότωσε 4χρονο προσφυγόπουλο (photo+video)

H αστυνομία του Βερολίνου συνέλαβε σήμερα το πρωί έναν 32χρονο άνδρα που φέρεται να απήγαγε και να σκότωσε ένα προσφυγόπουλο ηλικίας 4 ετών, η εξαφάνιση του οποίου είχε προκαλέσει την ανησυχία της γερμανικής κοινής γνώμης εδώ και πολλές εβδομάδες, ενώ ανακάλυψε στο όχημά του τη «σορό ενός παιδιού».

Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιηθεί και τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να διευκρινιστούν από τη νεκροψία-νεκροτομή που διεξάγεται, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο ύποπτος, πρόκειται για τον μικρό αγνοούμενο» είπε ο εισαγγελέας του Βερολίνου Μίχαελ φον Χάγκεν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ο Μοχάμεντ Γιανούζι, ένας μικρός Βόσνιος ηλικίας 4 ετών, είχε εξαφανιστεί την 1η Οκτωβρίου από το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Βερολίνο, το Λάγκεσο, όπου καθημερινά συνωστίζονται εκατοντάδες αιτούντες άσυλο που επιθυμούν να καταγραφθούν επίσημα στα μητρώα κατά την άφιξή τους στη Γερμανία.

Η αστυνομία, που είχε αναθέσει τις έρευνες σε μια ειδική μονάδα, έδωσε στη δημοσιότητα καρέ από μια κάμερα ασφαλείας όπου διακρινόταν τo αγοράκι που είχε μαζί του ένα παιχνίδι, να κρατάει το χέρι ενός άνδρα.

Οι ερευνητές κατέληξαν στον ύποπτο χάρη στις «πληροφορίες που προήλθαν από το περιβάλλον του» διευκρίνισε νωρίτερα η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Στέφαν Ρέντλιχ γνωστοποίησε αργότερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι οι αρχές έλαβαν μια πληροφορία από τη μητέρα του υπόπτου σήμερα αφού ο ίδιος της εκμυστηρεύτηκε ότι έχει εμπλακεί στην απαγωγή του Μοχάμεντ. Όταν ο ύποπτος εμφανίστηκε στην οικία της μητέρας του, αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

«Αμέσως μόλις ξεκίνησε η ανάκριση, ομολόγησε ότι το πτώμα του παιδιού βρίσκεται στο αυτοκίνητό του» επισήμανε ο Ρέντλιχ.

Δεν έδωσε ωστόσο καμία εξήγηση για τα κίνητρα του εγκλήματος και η αστυνομία υπογραμμίζει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για ένα έγκλημα «σεξουαλικής φύσης».

Επιπλέον επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ύποπτος από το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στην ανατολική Γερμανία συνδέεται με την ακροδεξιά ή είχε επαφές με ξενοφοβικούς κύκλους.

Η σορός του 4χρονου βρέθηκε σε μια λεκάνη καλυμμένη από άμμο που χρησιμοποιείται για τις ακαθαρσίες της γάτας. Σύμφωνα με τις αρχές τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το παιδί έχει πεθάνει εδώ και αρκετές ημέρες.

Πολλές γερμανικές εφημερίδες, μεταξύ αυτών η Bild, είχαν καλύψει την υπόθεση και έγραψαν ότι την ημέρα της εξαφάνισής του ο μικρός βρισκόταν με τη μητέρα του, που εγκατέλειψε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη πριν από δύο χρόνια, τον αδελφό και την αδελφή του ηλικίας 9 ετών και 5 μηνών αντίστοιχα.

Η οικογένεια ζούσε εδώ και περίπου έναν χρόνο στο Βερολίνο.