Αγωνία για τους παγιδευμένους ανθρακωρύχους στην Κίνα

Συνεχίζουν τις προσπάθειές τους τα σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό των 40 εργαζομένων που εγκλωβίστηκαν σε δύο ανθρακωρυχεία στην επαρχία Γκουιζιού...

Συνεχίζουν τις προσπάθειές τους τα σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό των 40 εργαζομένων που εγκλωβίστηκαν σε δύο ανθρακωρυχεία στην επαρχία Γκουιζιού και την Γκουανγκσί στα νότια της Κίνας.


Οι στοές του ορυχείου Νιουπένγκ στην επαρχία Γκουιζιού πλημμύρισαν το πρωί της Κυριακής παγιδεύοντας 21 εργαζόμενους, ενώ οκτώ ανθρακωρύχοι κατάφεραν να βγουν από αυτό. Περισσότεροι από 1.000 διασώστες με 17 αντλίες συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης.


Επίσης η καθίζηση που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο στη Χεσάν, στην επαρχία Γκουάνγκσι, στοίχισε τη ζωή τριών εργαζόμενων και παγίδευσε άλλους 19 περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Περίπου 50 ανθρακωρύχοι διέφυγαν. Αξιωματούχοι απέδωσαν την καθίζηση 7.000 κυβικών μέτρων στις πολυήμερες βροχοπτώσεις.


Τέτοιου είδους περιστατικά είναι συχνά στην Κίνα καθώς οι επικεφαλής των ανθρακωρυχείων συχνά παραβλέπουν τα μέτρα ασφαλείας στην προσπάθειά τους να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία τουλάχιστον 2.422 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν στην Κίνα το 2010.