Εξαρθρώθηκε δίκτυο μετακίνησης λαθρομεταναστών

Μετά από μεγάλη επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας ,υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Διεύθυνσης κατά της μαφίας και των εισαγγελιών της Μπολόνια και του Λέτσε...

Μετά από μεγάλη επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας ,υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Διεύθυνσης κατά της μαφίας και των εισαγγελιών της Μπολόνια και του Λέτσε, εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, οι οποίοι από την Ιταλία στέλνονταν προς τη βόρεια Ευρώπη.
 

Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι αφγανικής, πακιστανικής και ινδικής καταγωγής και ο λόγος της σύλληψής τους είναι "η σχέση με κακοποιούς που έχουν σκοπό την παρακίνηση σε παράνομη μετανάστευση".


Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το δίκτυο διηύθυναν από την Ελλάδα και την Τουρκία και είχε πυρήνες στη Ρώμη, την Κρεμόνα, το Μπέργκαμο, την Μπρέσια, το Τέραμο, το Ασκολι και το Μπάρι.

Οι έρευνες άρχισαν το 2010 όταν στο λιμάνι της Ραβένα έφτασε πλοίο που μετέφερε περίπου 50 λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, ανάμεσά τους και παιδιά, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24 η επικεφαλής της αστυνομίας της Μπολόνια Ελενα Γιολάντα Τσέρια.

Η ίδια επισήμανε ότι οι λαθρομετανάστες ήταν στοιβαγμένοι σε χημικές τουαλέτες κρυμμένες σε φορτηγό που βρισκόταν μέσα στο πλοίο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι λαθρομετανάστες βρίσκονταν "σε μόνιμο θανάσιμο κίνδυνο" εξαιτίας του τρόπου που μεταφέρονταν όταν έφευγαν από την Τουρκία, την Ελλάδα και κυρίως τη Λιβύη.

Οι λαθρομετανάστες, στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί, Ιρακινοί και Αφγανοί, όταν έφταναν στην Ιταλία, μεταφέρονταν προς την Γερμανία, την Ελβετία, την Δανία, την Αυστρία, την Γαλλία και το Βέλγιο.