ΚΟΣΜΟΣ

Για χειρότερη ύφεση προειδοποιεί ο Ομπάμα στο Twitter

Για χειρότερη ύφεση προειδοποιεί ο Ομπάμα στο Twitter
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «συνεδρίαση» ερωτήσεων και απαντήσεων του Μπαράκ Ομπάμα με τους Αμερικανούς πολίτες μέσω Twitter...

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «συνεδρίαση» ερωτήσεων και απαντήσεων του Μπαράκ Ομπάμα με τους Αμερικανούς πολίτες μέσω Twitter, μια δήλωση του Αμερικανού προέδρου τάραξε το ακροατήριο.

Τυχόν αποτυχία να επιτευχθεί μια συμφωνία, ώστε να αποτραπεί η στάση πληρωμών από το αμερικανικό δημόσιο, τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου «θα προκαλέσει άλλη μία, πιθανόν χειρότερη, ύφεση» στις Ηνωμένες Πολιτείες, επισήμανε ο Ομπάμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος διερωτήθηκε ευθέως, μήπως είναι αποτελεσματικότερο, να ζητήσει τροποποίηση της 14ης συνταγματικής τροπολογίας, ώστε να καταστεί δυνατόν, και χωρίς την έγκριση από το Κογκρέσο, η κυβέρνηση να αυξήσει το ανώτατο όριο ομοσπονδιακού δανεισμού.

Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την ευχή «τα πράγματα να μη φθάσουν έως εκεί» και, τελικά, να συμφωνήσουν Κογκρέσο και Λευκός Οίκος για την αύξηση του δανεισμού των ΗΠΑ.

Η «πρώτη δημόσια συνεδρίαση» μέσω Twitter δείχνει ότι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, θα αποτελέσουν και πάλι βασικό εργαλείο της εκστρατείας επανεκλογής του Ομπάμα το 2012.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, χιλιάδες είναι οι χρήστες του twitter που έχουν αποστείλει τις ερωτήσεις τους για αυτή τη συνεδρίαση, χρησιμοποιώντας την ετικέτα #AskObama. Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Τζακ Ντόρσεϊ , είχε αναλάβει τη διαλογή των χιλιάδων μηνυμάτων που εστάλησαν, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.
Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα απαντά γραπτώς, με τους περιορισμούς των 140 χαρακτήρων, αλλά θα μιλήσει μέσα από την αίθουσα τελετών του Λευκού Οίκου, και το απ' ευθείας βίντεο της εκδήλωσης θα μεταδίδεται από το http://askobama.twitter.com.