ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός 60 ώρες μετά τη μεγάλη κατολίσθηση στα νότια της χώρας

Κίνα: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός 60 ώρες μετά τη μεγάλη κατολίσθηση στα νότια της χώρας

Περισσότερες από εξήντα ώρες μετά την τεράστια κατόλισθησηη οποία καταπλάκωσεένα βιομηχανικό πάρκο στην πόλη Σενζέν στη νότια Κίνα, ένας άνδρας βρέθηκε ζωντανός ενώ εντοπίστηκε άλλη μία σορός.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ο Τιάν Ζεμίνγκ, που εντοπίστηκε σήμερα στις 3:30 π.μ. (19:30 ώρα Γκρίνουιτς, 21:30 ώρα Ελλάδας της Τρίτης), είχε τις αισθήσεις του αλλά τα πόδια του έχουν συνθλιβεί.

«Είπε στους στρατιώτες που τον διέσωσαν ότι υπάρχει άλλος ένας επιζών εκεί κοντά», ανέφερε το πρακτορείο, το οποίο όμως αργότερα μετέδωσε ότι οι διασώστες βρήκαν άλλον έναν νεκρό και όχι έναν επιζώντα.

Ο Τιάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι σταθερή, ανέφερε το Νέα Κίνα.

Άλλη μία σορός ανασύρθηκε χθες από τα ερείπια.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως περισσότεροι από 70 άνθρωποι αγνοούνται από την κατολίσθηση, αν και ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να αναθεωρείται προς τα κάτω, καθώς οι αρχές αποκτούν επαφή με ανθρώπους που θεωρείτο ότι είχαν καταπλακωθεί όμως ζουν.

Μία τεράστια κατολίσθηση λάσπης και αποβλήτων κατασκευών από την υπερπλήρη χωματερή καταπλάκωσε 33 κτίρια στο βιομηχανικό πάρκο την Κυριακή (20/12).

Χθες Τρίτη, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της εταιρίας που διαχειρίζεται την εγκατάσταση, τη Shenzhen Yixianglong Investment Development.

Κινεζικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ανέφεραν πως η αστυνομία συνέλαβε έναν αναπληρωτή γενικό διευθυντή ονόματι Γιου Σενγκλί. Η αστυνομία της Σενζέν δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αιτήματα για σχόλια και τα τηλεφωνήματα προς την εταιρία έμειναν αναπάντητα.

Το Νέα Κίνα ανέφερε πως η χωματερή λειτουργούσε δέκα μήνες μετά το υποτιθέμενο κλείσιμό της αποδίδοντας στη Yixianglong κάπου 7,5 εκατομμύρια γουάν (1,16 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Σχετικές ειδήσεις