ΚΟΣΜΟΣ

«Οι τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Ευρώπη είχαν περάσει μέσω Αιγαίου»

«Οι τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Ευρώπη είχαν περάσει μέσω Αιγαίου»

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ήταν εκείνες που προειδοποίησαν τη Γερμανία για το σχέδιο τρομοκρατικού χτυπήματος σε 2 σιδηροδρομικούς σταθμούς του Μονάχου της Γερμανίας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία φέρεται να μοιράσθηκε πληροφορίες που είχε με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ιταλία και το Βέλγιο ότι μια ομάδα 5 τζιχαντιστών του ISIS είχε περάσει με πλαστά διαβατήρια από τον Οκτώβριο στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και του Αιγαίου και σχεδίαζαν ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βασικοί στόχοι των τζιχαντιστών αποτελούσαν εκκλησίες και χώροι διασκέδασης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά με την Πρωτοχρονιά η γερμανική αστυνομία είχε εκκενώσει 2 κεντρικούς σταθμούς της πόλης του Μονάχου, έπειτα από πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Μονάχου, Hubertus Andrae, είχε τότε δηλώσει ότι οι πληροφορίες είχαν προέλθει από μυστικές υπηρεσίες φιλικού κράτους.

Εν τω μεταξύ, ο τζιχαντιστής Aine Leslie Junior Davis, γνωστός ως «δεξί χέρι» του εκτελεστή του ISIS, Jihadi John, συνελήφθη στην Τουρκία μέσω ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στην τουρκική ΜΙΤ, την αμερικανική CIA και τη βρετανική ΜΙ-6. Ο Davis βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση κατά τη διάρκεια ταξιδιού στις πόλεις Raqqa, Kilis, Gaziantep και Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: Hurriyet

Σχετικές ειδήσεις