ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σε «κόκκινο συναγερμό» μετά από πληροφορίες για επίθεση αυτοκτονίας στο Μόναχο!

Γερμανία: Σε «κόκκινο συναγερμό» μετά από πληροφορίες για επίθεση αυτοκτονίας στο Μόναχο!

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, Χουμπέρτους Άντρα, μία ομάδα «πέντε έως επτά» υπόπτων, ετοίμαζε επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι «υπηρεσίες πληροφοριών φιλικής χώρας», όπως αποκάλυψε ο Χουμπέρτους Άντρα, η επίθεση είχε προβλεφθεί να διαπραχθεί από το Ισλαμικό Κράτος «γύρω στα μεσάνυχτα» στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου ή εκείνου του Πάσινγκ, στο δυτικό τμήμα της πόλης. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοάχιμ Χέρμαν.

Οι δύο σταθμοί εκκενώθηκαν εγκαίρως και τα δρομολόγια των τρένων ανεστάλησαν, ανέφερε η αστυνομία της πόλης, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες που ήθελαν να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους να μην πραγματοποιούν μαζικές συγκεντρώσεις και να μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μάλιστα, η αστυνομία ανέβασε προειδοποίηση προς τους πολίτες σε διάφορες χώρες και μέσω Twitter. Αλλά και μέσω Facebook η αστυνομία ανέφερε σε ανάρτησή της πως σύμφωνα με «σοβαρές» πληροφορίες μια επίθεση ενδέχεται να διαπραχθεί απόψε».

«Η ομοσπονδιακή αστυνομία ενημέρωσε γύρω στις 19.40 ώρα Γερμανίας την αστυνομία της Βαυαρίας σχετικά με τα στοιχεία που έλαβε από την υπηρεσία πληροφοριών μιας φιλικής χώρας και αφορούν μια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους (…) που είχε σχεδιαστεί να γίνει (…) στο Μόναχο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και/ή εκείνον του Πάσινγκ», διευκρίνισε ο Χέρμαν, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες αναφορικά με το ποια χώρα έδωσε τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, πρόκειται για γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Οι πληροφορίες δεν είναι 100% αξιόπιστες, όμως δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Βαυαρός υπουργός. Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της αστυνομίας, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να έχει στοχοθετηθεί και άλλη περιοχή. Αστυνομικές ενισχύσεις κατέφθασαν στο νότιο τμήμα της Βαυαρίας όπου επίσης αναπτύχθηκαν ειδικές μονάδες της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής, συνολικά 550 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

«Εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και διεξάγουμε έρευνες για πιθανούς υπόπτους», γνωστοποίησε η αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Γερμανία είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για τρομοκρατικό χτύπημα τον περασμένο μήνα. Την 17η Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες μετά τις επιθέσεις του Παρισιού με 130 νεκρούς, ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας είχε ακυρωθεί την τελευταία στιγμή λόγω της απειλής μιας επίθεσης.

Σχετικές ειδήσεις