Η «News of the World» αποχαιρετά τους αναγνώστες της

Μετά από 168 χρόνια, η εφημερίδα «News of the World», η κυριακάτικη με την υψηλότερη κυκλοφορία στη Βρετανία, αποχαιρετά τους αναγνώστες...

Μετά από 168 χρόνια, η εφημερίδα «News of the World», η κυριακάτικη με την υψηλότερη κυκλοφορία στη Βρετανία, αποχαιρετά τους αναγνώστες της με έναν από τους πιο διακριτικούς πρωτοσέλιδους τίτλους της ιστορίας της: «Ευχαριστούμε και αντίο».

Το εξώφυλλο της τελευταίας αυτής έκδοσης συνθέτουν ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα της πρωτοσέλιδα στην πορεία των ετών, υπογραμμίζοντας στο κάτω μέρος την υπερηφάνεια μεταξύ των εργαζομένων της, που τώρα αναγκάζονται να ψάξουν για δουλειά.

Το τιράζ της εφημερίδας αυξήθηκε στα περίπου 5 εκατ. φύλλα, σχεδόν το διπλάσιο από το κανονικό, καθώς αναμενόταν αύξηση του ενδιαφέροντος για την ιστορική τελευταία της έκδοση.

«Νιώθω πολύ, πολύ θλιμμένος. Είναι μια φρικτή ημέρα για όλους εμάς. Δεν ήταν εύκολο να συνθέσουμε το τελευταίο φύλλο», δήλωσε ο Χάρι Σκοτ, ένα από τα κορυφαία στελέχη της News of the World, στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στο ανατολικό Λονδίνο.

Οι περίπου 200 άνθρωποι που έμειναν άνεργοι, εξέφρασαν οργή και δυσπιστία για την απόφαση που έλαβε η διεύθυνση της εταιρίας να την κλείσει, θεωρώντας ότι θυσιάστηκαν στη σκακιέρα του Μέρντοκ ώστε να καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί η εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού της τηλεοπτικής επιχείρησης BSkyB.

Η News of the World προσέφερε στην κοινή γνώμη της χώρας κάθε εβδομάδα εντυπωσιοθηρικά πρωτοσέλιδα και θέματα για τους πλούσιους και τους διάσημους, καθώς και αρκετά αποκλειστικά ρεπορτάζ. Όμως το σκάνδαλο των υποκλοπών των τηλεφωνικών μηνυμάτων αστέρων, μελών της βασιλικής οικογένειας, οικογενειών στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν σε ένοπλες συρράξεις και μιας απαχθείσας έφηβης που βρέθηκε αργότερα δολοφονημένη, οδήγησε τη News Corp., την εταιρία του Ρούπερτ Μέρντοκ, να αποφασίσει το κλείσιμό της.