27 Ρώσοι ένοχοι για ρατσιστικές δολοφονίες

Δεκατρία μέλη της νεοναζιστικής Εθνικιστικής-Σοσιαλιστικής Ένωσης της Ρωσίας καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Μόσχας για 27 ρατσιστικές...

Δεκατρία μέλη της νεοναζιστικής Εθνικιστικής-Σοσιαλιστικής Ένωσης της Ρωσίας καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Μόσχας για 27 ρατσιστικές δολοφονίες που διέπραξαν το 2007 και το 2008.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη οι επτά από τους 13 κατηγορούμενους, που είναι ηλικίας από 21 έως 29 ετών.

Με την έναρξη της διαδικασίας για την απαγγελία της απόφασης, οι κατηγορούμενοι άρχισαν να φωνάζουν αντισημιτικά συνθήματα και να προσβάλουν τους δημοσιογράφους που κάλυπταν τη δίκη.

Τα μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας του δικαστηρίου ήταν δρακόντεια. Πολλοί αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει τα κλουβιά από άθραυστο γυαλί μέσα στα οποία βρίσκονταν οι κατηγορούμενοι ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι ερεύνησαν το χώρο για να εντοπίσουν τυχόν εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι 13 κατηγορούμενοι οργανώθηκαν μέσω Internet και σκότωναν άτομα «μη σλαβικής εμφάνισης» με σφυριά, μαχαίρια ή μπαστούνια του μπέιζμπολ.