ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε Αγγλία και Παρίσι από απειλές για βόμβες - Εκκενώθηκαν 19 σχολεία

Συναγερμός σε Αγγλία και Παρίσι από απειλές για βόμβες - Εκκενώθηκαν 19 σχολεία

Σε φάρσα αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές τόσο στη Βρετανία όσο και στη Γαλλία τα τηλεφωνήματα για βόμβα σε σχολεία που ανάγκασαν χιλιάδες μαθητές να εγκαταλείψουν τις τάξεις τους σήμερα.

Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Evacuators 2K16» ανέλαβε την ευθύνη μέσω Twitter αλλά πια έχει απενεργοποίησε τον λογαριασμό, σύμφωνα με την βρετανική Telegraph.

Νωρίτερα σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονταν οι γαλλικές και οι βρετανικές αρχές, μετά και το τηλεφώνημα που πραγματοποίησε άγνωστος, κάνοντας λόγο για ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών σε έξι λύκεια στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Le Figaro», τα λύκεια Henri IV, Louis Le Grand, Condorcet, Fénelon et Montaigne εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

p

Την είδηση για την προληπτική εκκένωση των λυκείων επιβεβαίωσαν και οι πρυτανικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ύποπτο πακέτο που έμοιαζε με σακίδιο έξω από το λύκειο Henri IV.

Την ίδια στιγμή, στη Μ. Βρετανία η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση συνολικά 14 σχολείων , 6 στο Μπέρμινχαμ, 4 στο Λονδίνο και 4 στην Κορνουάλη. Η αστυνομία του Λονδίνου δέχτηκε 4 τηλεφωνήματα για ύποπτη συσκευή που αφέθηκε στα κτίρια των σχολείων.

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοέμβρη. Πρόσφατα, το Ισλαμικό Κράτος κυκλοφόρησε βίντεο με τους εννέα δράστες των επιθέσεων στο οποίο εκτοξεύονται απειλές κατά του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Σχετικές ειδήσεις