Χ.Κλίντον: Μετρημένες οι μέρες του Καντάφι

Οι ημέρες του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι είναι "μετρημένες" μετά τις προόδους που έχουν σημειώσει στο έδαφος οι εξεγερμένοι...

Οι ημέρες του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι είναι "μετρημένες" μετά τις προόδους που έχουν σημειώσει στο έδαφος οι εξεγερμένοι, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, σε κοινή συνέντευξη Τύπου από την Ουάσινγκτον με τον ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ.

Η αμερικανίδα υπουργός δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με τη Μόσχα στο θέμα της Λιβύης.

Η Ρωσία, η οποία απείχε το Μάρτιο από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την υιοθέτηση απόφασης για την κρίση στη Λιβύη, διατηρεί μία αρνητική στάση απέναντι στην στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη χώρα, ενώ αρνήθηκε να συμμετάσχει και στη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη την Παρασκευή.

"Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους διεθνείς μας εταίρους, κυρίως με τη Ρωσία, για να αυξήσουμε την πίεση (στον Καντάφι) και το καθεστώς του", υπογράμμισε η Κλίντον.

Εξέφρασε άλλωστε την ελπίδα μία κατάπαυση του πυρός να επιτρέψει "στο λιβυκό λαό να οικοδομήσει το μέλλον του".

Σήμερα οι λίβυοι εξεγερμένοι απώθησαν στη διάρκεια σφοδρών μαχών τις κυβερνητικές δυνάμεις στη δυτική Λιβύη, εκδιώχνοντας τα στρατεύματα του Καντάφι ως την είσοδο της πόλης κλειδί αλ Ασαμπα, 80 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.