Στις Βρυξέλλες οι «Αγανακτισμένοι» της Ισπανίας

Mια διαφορετική πορεία διαμαρτυρίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι «Αγανακτισμένοι» της Ισπανίας, οι οποίοι ξεκίνησαν την πορεία τους από τη Μαδρίτη...

Mια διαφορετική πορεία διαμαρτυρίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι «Αγανακτισμένοι» της Ισπανίας, οι οποίοι ξεκίνησαν την πορεία τους από τη Μαδρίτη στις Βρυξέλλες, διαμαρτυρόμενοι για την υποταγή όπως λένε της κυβέρνησής τους στις αγορές και την αδιαφορία της για τις ανάγκες του λαού.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους σχεδιάζουν να έχουν συναντήσεις με διάφορους φορείς, αλλά και τη συλλογή παραπόνων όπως και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και της πορείας του κινήματος.

Με το σύνθημα: «Στις Βρυξέλλες οι Αγανακτισμένοι» θα διασχίσουν 1.500 χιλιόμετρα και τρεις χώρες προκειμένου να φτάσουν στην καρδιά της Ε.Ε. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται ήδη πολλές ημέρες στους δρόμους καθώς προχωρούσαν από διάφορα μέρη της Ισπανίας στη Μαδρίτη.

Δηλώνουν απηυδισμένοι με την οικονομική κρίση, τις περικοπές, τις ιδιωτικοποιήσεις και ότι άλλο φέρνει η κατάσταση αυτή, που τελικά καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες ενώ την ίδια ώρα οι υπαίτιοι μένουν στο απυρόβλητο.Στόχος τους είναι η διασύνδεση με τους υπόλοιπους «Αγανακτισμένους» της Ευρώπης και η οργάνωση της μεγάλης πορείας τον Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr