ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Τραμπ αγνόησε τη χειραψία με την Άνγκελα Μέρκελ; (pics+vids)

Γιατί ο Τραμπ αγνόησε τη χειραψία με την Άνγκελα Μέρκελ; (pics+vids)

Οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες στο Οβάλ Γραφείο και κατόπιν έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε σήμερα εγκάρδια στο Λευκό Οίκο την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, για το πρώτο τετ-α-τετ των δύο ηγετών.

Η υποδοχή της Μέρκελ στο Λευκό Οίκο ήταν ιδιαιτέρως θερμή, ενώ αμοιβαία χαμόγελα «έσπασαν τον πάγο», ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Σημειώνεται ότι η συνάντησή τους επρόκειτο να γίνει την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε τις ανατολικές ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε τα βίντεο από τη συνάντηση των δύο ηγετών

Το περιστατικό ωστόσο που κέντρισε το ενδιαφέρον μέσα στο Οβάλ Γραφείο ήταν όταν ένας από τους φωτογράφους ρώτησε τον Τραμπ και τη Μέρκελ που κάθονταν δίπλα-δίπλα αν θα κάνουν χειραψία, για να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες από την πρώτη επίσημη συνάντησή τους.

«Θέλεις να σφίξουμε τα χέρια;» ακούστηκε να ρωτά η Μέρκελ τον Τραμπ, σκύβοντας ελαφρώς προς το μέρος του. Μόνο που ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε να κοιτά ανέκφραστος τους φωτογράφους και τις κάμερες, χωρίς καν να κοιτάξει τη «Σιδηρά Κυρία» της Γερμανίας, προφανώς επειδή δεν την άκουσε…

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχετικές ειδήσεις