ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν ακόμη δέκα χρόνια μετά!

Σοκάρουν ακόμη  δέκα χρόνια μετά!
Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ενώ αύριο συμπληρώνονται δέκα χρόνια...

Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ενώ αύριο συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων.


Στα ντοκουμέντα ακούγονται οι εκκλήσεις για βοήθεια μίας αεροσυνοδού και οι απειλές ενός από τους αεροπειρατές, του Μοχάμεντ Άττα.


Συγκεκριμένα, η Μπέτυ Ονγκ, αεροσυνοδός που βρισκόταν στην πτήση 11 της American Airlines τηλεφωνεί και αναφέρει: "Κάποιος έχει μπει στην πρώτη θέση. Δεν ξέρω, νομίζω ότι γίνεται αεροπειρατεία".


Στη συνέχεια στο βίντεο του Reuters, ακούγεται η φωνή του Μοχάμεντ Άττα, ενός εκ των αεροπειρατών, να λέει στους επιβάτες: "Μην κουνηθεί κανείς. Όλα θα πάνε καλά. Αν προσπαθήσετε να κουνηθείτε, θα τραυματίσετε τους εαυτούς σας και θα προκαλέσετε κακό και στο αεροπλάνο. Απλά μείνετε ήσυχοι".


Ο Άττα, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της Αλ-Κάιντα που οδήγησε την πτήση 11 στον Βόρειο Πύργο, ακούγεται να μιλά ξανά: "Πηγαίνουμε πίσω στο αεροδρόμιο, μην δοκιμάσετε κάτι ηλίθιο".


Το βίντεο του Reuters ακούγεται επίσης και η συνομιλία του υπαλλήλου στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου της Νέας Υόρκης με τα κεντρικά της εταιρίας. Οι δυο τους σχολιάζουν το πόσο γρήγορα χάνει ύψος το αεροπλάνο, ενώ από τον Πύργο Ελέγχου δεν έχουν εντοπίσει ακόμα για ποια πτήση πρόκειται.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, παρακολουθούν και το δεύτερο αεροπλάνο να πέφτει πάνω στους Πύργους. Ακούγονται να λένε ότι το κτίριο καταρρέει τυλιγμένο στις φλόγες ενώ στο βάθος ακούγονται οι τελευταίες κραυγές των επιβατών πριν χαθούν για πάντα.