Αφγανιστάν: Το ISIS πίσω από την επίθεση στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στo Τζαλαλαμπάντ

Αφγανιστάν: Το ISIS πίσω από την επίθεση στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στo Τζαλαλαμπάντ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση «που βρίσκεται σε εξέλιξη» στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (17/05) ένοπλοι εισέβαλαν στο κτήριο όπου στεγάζεται ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στην Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους φρουρούς ασφαλείας, ενώ οι δημοσιογράφοι του σταθμού εγκλωβίστηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις του, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Στην Τζαλαλαμπάντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, δρουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Την περιοχή βομβάρδισε τον περασμένο μήνα ο αμερικανικός στρατός με «την μητέρα όλων των βομβών» -τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα του αμερικανικού στρατού- σκοτώνοντας δεκάδες τζιχαντιστές.

Η αναπάντεχη επίθεση του αμερικανικού στρατού προκάλεσε κύμα διεθνών αντιδράσεων με κάποιους να καταδικάζουν την επιλογή του αφγανικού εδάφους για την δοκιμή της βόμβας και μάλιστα εναντίον μιας ένοπλης οργάνωσης, η οποία δεν θεωρείται το ίδιο μεγάλη απειλή με τους Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ