ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη ανακάλυψη: Βρέθηκε ναός των Αζτέκων στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού (pics)

Απίστευτη ανακάλυψη: Βρέθηκε ναός των Αζτέκων στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού (pics)

Τα ερείπια ενός σημαντικού ναού των Αζτέκων και ενός γηπέδου όπου έπαιζαν ένα τελετουργικό παιχνίδι μπάλας αποκαλύφθηκαν στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού, ρίχνοντας περισσότερο φως στους ιερούς χώρους της μητρόπολης στην οποία εισέβαλλαν οι Ισπανοί κατακτητές πριν από πέντε αιώνες, είπαν αρχαιολόγοι την Τετάρτη (7/6).

Οι ανακαλύψεις έγιναν σε ένα κοινό δρομάκι πίσω από την ρωμαιοκαθολική εκκλησία της πόλης που οδηγεί στην κύρια Πλατεία Ζόκαλο (Πλατεία Συντάγματος) της Πόλης του Μεξικού, και στο οικόπεδο όπου τη δεκαετία του '50 είχε χτιστεί ξενοδοχείο.

Οι υπόγειες ανασκαφές αποκάλυψαν ένα τμήμα των θεμελίων ενός τεράστιου, στρογγυλού σε σχήμα ναού που είχε αφιερωθεί στον αζτέκο θεό του αέρα Εχεκάτλ καθώς και ένα μικρότερο τμήμα ενός γηπέδου όπου έπαιζαν ένα τελετουργικό παιχνίδι μπάλας.

Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει τις περιγραφές των πρώτων Ισπανών που κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους από την Τενοχτιτλάν, πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Αζτέκων.

«Λόγω τέτοιων ευρημάτων, μπορούμε να δείξουμε τις πραγματικές τοποθεσίες, τον προσανατολισμό και τις διαστάσεις κάθε οικοδομήματος που περιγράφηκε πρώτη φορά στα χρονικά (των κατακτητών)», είπε ο Ντιέγκο Πριέτο, επικεφαλής του κύριου ανθρωπολογικού και ιστορικού ινστιτούτου του Μεξικού.

ΑΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις