ΚΟΣΜΟΣ

Survivor: Η σοκαριστική αυτοκτονία του πρώτου παίκτη που αποχώρησε

Survivor: Η σοκαριστική αυτοκτονία του πρώτου παίκτη που αποχώρησε

Αν και τα reality αποτελούν πλέον συνηθισμένο τηλεοπτικό προϊόν διεθνώς, 20 χρόνια πριν όμως, θεωρούνταν ένα φορμάτ πρωτοποριακό.

Στη σουηδική τηλεόραση, το 1997 έκανε πρεμιέρα ο πρόδρομος του Survivor, το Expedition Robinson και από τότε προβαλλόταν καθημερινά για 18 συνεχόμενα χρόνια. Ωστόσο, εκείνο το πρώτο ριάλιτι σημαδεύτηκε από ένα τραγικό περιστατικό.

Ο πρώτος παίκτης που αποχώρησε από το παιχνίδι Expedition Robinson μετά τη σχετική ψηφοφορία των συμπαικτών του, μετά από μερικές εβδομάδες και πριν παιχτεί στην τηλεόραση το reality έπεσε στις γραμμές του τρένου και αυτοκτόνησε. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το περιβάλλον του, πάρθηκε από τον άτυχο νέο γιατί δεν θα άντεχε τα όσα θα άκουγε μόλις το παιχνίδι θα έβγαινε στο αέρα.

Ο αυτόχειρας, σύμφωνα την Guardian, ζούσε στη Σουηδία λίγα χρόνια πριν δηλώσει συμμετοχή για το reality επιβίωσης. Καταγόταν από ένα χωριό της Βοσνίας και τόσο εκείνος, όσο και η σύζυγός του είχαν διαφύγει από την πρώην Γιουγκοσλαβία κατά τη διάρκεια του πολέμου. «Όλοι επηρεάζονται από έναν πόλεμο», ανέφερε η σύζυγός του, Νερμίνα, που όμως πρόσθετε: «Ο Σίνισα δεν έχασε κανέναν στον πόλεμο και ο λόγος που φύγαμε ήταν πως εκείνος ήταν μισός Σέρβος, μισός Κροάτης και εγώ Μουσουλμάνα. Δεν ανήκαμε πουθενά».

survivor 1

Η γυναίκα του αυτόχειρα ισχυρίστηκε από την πρώτη στιγμή πως το show έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του. "Ήταν ένας χαρούμενος και ισορροπημένος πριν φύγει και μετατράπηκε σε βαθιά καταθλιπτικό και αγχωμένο" ανέφερε. "Θα κόψουν όλες τις καλές στιγμές μου και θα με δείξουν σαν ηλίθιο προκειμένου να δικαιολογήσουν πως ήμουν πράγματι ο χειρότερος και εκείνος που έπρεπε να φύγει" ανέφερε μετά την αποχώρησή του. Ωστόσο, παρά τις κατηγορίες της συζύγου για άσχημη μεταχείριση σε βάρος της συζύγου του κατά την παραμονή του στο νησί, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκύπτει σε τέτοιο βαθμό από το καταγεγραμμένο υλικό στις κάμερες.

Σχετικές ειδήσεις