ΚΟΣΜΟΣ

Επικεφαλής γερμανικής κατασκοπείας: Μεγάλος κίνδυνος από γυναίκες και παιδιά του ISIS

Επικεφαλής γερμανικής κατασκοπείας: Μεγάλος κίνδυνος από γυναίκες και παιδιά του ISIS

Ο επικεφαλής της γερμανικής κατασκοπείαςαπηύθυνε προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές Αρχές καθώς μέλη του Ισλαμικού Κράτους επιστρέφουν στην Ευρώπη και συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για τρομοκρατικές επιθέσεις

Μάλιστα, υποστήριξε πως υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος» από γυναίκες και παιδιά που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και επιστρέφουν στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας, Hans-Georg Maassen τονίζει ότι «υπάρχουν παιδιά που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους τζιχαντιστές και έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί, έτοιμα να δώσουν τη ζωή τους».

«Είμαστε ήδη ενήμεροι για ορισμένες γυναίκες και εφήβους που έχουν επιστρέψει στις ευρωπαϊκές πόλεις, απ' όπου ταξίδεψαν στο Ιράκ και τη Συρία, που είναι ύποπτοι και παρακολουθούνται», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των γερμανικών υπηρεσιών, τουλάχιστον 1.000 πολίτες από τη Γερμανία μετακινήθηκαν στον ISIS, ενώ συνολικά στην Ευρώπη, οι υποστηρικτές που πολέμησαν με τους τζιχαντιστές, ανέρχονται σε 10.000 με 15.000.

Ο Maasen προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές Αρχές ότι εκτός από τους Ευρωπαίους πολίτες υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, πολλοί είναι οι τζιχαντιστές που θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν στην Ευρώπη, με σκοπό να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες.

Πηγή: Daily Mail

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Σχετικές ειδήσεις