ΚΟΣΜΟΣ

Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον 29 άνθρωποι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Άβα

Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον 29 άνθρωποι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Άβα

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 80.000 επηρεάστηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκλήθηκαν από το πέρασμα την περασμένη εβδομάδα του τυφώνα Άβα στο ανατολικό τμήμα της Μαγαδασκάρης, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

«Σε εθνικό επίπεδο, ο προσωρινός απολογισμός είναι 29 νεκροί, 22 αγνοούμενοι, 17.170 εκτοπισμένοι και 83.023 άνθρωποι επηρεάστηκαν», ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών (BNGRC).

Δεκαπέντε από τα θύματα πέθαναν σήμερα μετά από μια κατολίσθηση που προκάλεσε η κατάρρευση ενός σπιτιού στην περιοχή Ιβόρι, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Ανταναναρίβο.

Ο τυφώνας έπληξε τη Μαδαγασκάρη το πρωί της Παρασκευής, πλήττονας το ανατολικό τμήμα του μεγάλου νησιού έως το Σάββατο το βράδυ.

Ισχυροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών, στα ανατολικά του Μεγάλου Νησιού και μεγάλες πλημμύρες, ιδιαίτερα στο Ταματάνε (ανατολικά) και στις παραγκουπόλεις του Ανταναναρίβο.

Η ηλεκτροδότηση διεκόπη σε πολλές περιοχές και δρόμοι αποκλείστηκαν.

Η Μαδαγασκάρη, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, πλήττεται συχνά από κυκλώνες. Τον Μάρτιο του 2017, ο Ενάγουο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 78 ανθρώπων.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Μαδαγασκάρη έχει πληγεί από 45 κυκλώνες και τροπικές καταιγίδες.

Ρoή Ειδήσεων