ΚΟΣΜΟΣ

Ηρωίδα τροχονόμος έσωσε 3χρονο κοριτσάκι που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας

Ηρωίδα τροχονόμος έσωσε 3χρονο κοριτσάκι που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας

Η τοπική κυβέρνηση επιβράβευσε την τροχονόμο δίνοντάς της περίπου 14.100 δολάρια ΗΠΑ για τη θαρραλέα πράξη της

Σε τοπική ηρωίδα αναδείχθηκε η τροχονόμος Τσεν Ζονγκπίνγκ στην επαρχία Γκουτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας, μετά τη θαρραλέα πράξη να σώσει ένα κοριτσάκι που έπεσε από το παράθυρο του 5ου ορόφου.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, όταν ένα 3χρονο κοριτσάκι βγήκε έξω από το παράθυρο ενός κτηρίου στην πόλη Καϊλί. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι γείτονες, έπεσε στο κενό. Την κρίσιμη στιγμή η Τσεν και ένας άλλος που βρισκόταν δίπλα της προσπάθησαν να το πιάσουν.

Για καλή του τύχη μία τέντα που υπήρχε στον τέταρτο όροφο επιβράδυνε την πτώση του παιδιού το οποίο βρέθηκε στα απλωμένα χέρια της Τσεν και στη συνέχεια, έπεσαν και οι δύο στο έδαφος. Τόσο η Τσεν, όσο και το κοριτσάκι διεκομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι και είχε σπάσει ένα πόδι.

Η Τσεν όμως κατά τη βίαιη πτώση στο έδαφος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα. Λίγες ημέρες μετά το συμβάν η Τσεν βγήκε από την εντατική μονάδα θεραπείας καθώς είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο. Το κοριτσάκι από την πλευρά του πήρε αμέσως εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η τοπική κυβέρνηση επιβράβευσε την τροχονόμο χορηγώντας της 90.000 γιουάν (περίπου 14.100 δολάρια ΗΠΑ) για τη θαρραλέα πράξη της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.