ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό μαχητικό παρενόχλησε αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα (vid)

Ρωσικό μαχητικό παρενόχλησε αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα (vid)

Ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα παρεμποδίστηκε από ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος

Το περιστατικό διήρκεσε συνολικά 25 λεπτά, στα οποία το ρωσικό αεροσκάφος SU-27 πέρασε απευθείας μπροστά από το αμερικανικό EP-3 με μεγάλη ταχύτητα, μεταδίδει το CNNi, επικαλούμενο τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το αμερικανικό πλήρωμα ανέφερε αναταράξεις μετά την αρχική αλληλεπίδραση.

Στη συνέχεια, το SU-27 πραγματοποίησε και δεύτερο πέρασμα μπροστά από το αμερικανικό αεροσκάφος πραγματοποιώντας ελιγμό, που πιστεύεται ότι προκάλεσε δονήσεις που έγιναν αισθητές στο αμερικανικό πλήρωμα.

«Αυτή η αλληλεπίδραση ήταν μη ασφαλής εξαιτίας του γεγονότος ότι το SU-27 πραγματοποίησε ένα πέρασμα υψηλής ταχύτητας ακριβώς μπροστά από το αεροσκάφος της αποστολής, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο τους πιλότους και το πλήρωμά μας. Το SU-27 έκανε ένα επιπλέον πέρασμα, κλείνοντας το EP-3 και εφαρμόζοντας τον μετα-καυστήρα του, ενώ στη συνέχεια έστριψε μακριά. Το πλήρωμα του EP-3 ανέφερε αναταράξεις μετά την πρώτη αλληλεπίδραση και δονήσεις από τη δεύτερη», αναφέρει η δήλωση του αμερικανικού ναυτικού.

Οι αξιωματούχοι μέχρι στιγμής δεν έχουν καθορίσει με ακρίβεια πόσο κοντά βρέθηκε το ρωσικό αεροσκάφος στο αμερικανικό, αλλά επεσήμαναν ότι ο τρόπος πτήσης των Ρώσων δεν άφηνε άλλο περιθώριο από το να χαρακτηριστεί αυτή η αλληλεπίδραση ως επικίνδυνη.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν αν το ρωσικό μαχητικό ήταν οπλισμένο.

Δείτε το βίντεο: