ΚΟΣΜΟΣ

Παροτρύνσεις Φιγιόν σε Παπαδήμο και Μόντι

Παροτρύνσεις Φιγιόν σε Παπαδήμο και Μόντι

Να προχωρήσουν στη «δύσκολη αλλά απαραίτητη» εφαρμογή των δεσμεύσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας κάλεσε ο γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν τον Λουκά Παπαδήμο και τον Μάριο Μόντι.

Σε επιστολές του, ο Φιγιόν εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευχές του για πλήρη επιτυχία στους δύο νέους πρωθυπουργούς, που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους τις τελευταίες ημέρες.

«Η πλήρης εφαρμογή, υπό την εξουσία σας, της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και τα μέτρα που προκύπτουν από αυτήν, είναι ένα δύσκολο αλλά σημαντικό έργο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, να καθησυχάσει τους επενδυτές και να ξαναβρεί έτσι το δρόμο της ανάπτυξης» τονίζει ο Φιγιόν στην επιστολή του προς τον Λουκά Παπαδήμο.

«Την εποχή που οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να απαντούν σε χωρίς προηγούμενο εντάσεις που βαρύνουν τα δημόσια οικονομικά τους και τη ζώνη του ευρώ, η υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση στις 26 Οκτωβρίου είναι ένα δύσκολο αλλά απαραίτητο έργο» αναφέρει ο Φιγιόν στην επιστολή του στον Μάριο Μόντι.