ΚΟΣΜΟΣ

Στις 21 Νοεμβρίου συνεχίζεται ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας

Στις 21 Νοεμβρίου συνεχίζεται ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες αναμένεται να συνεχιστεί ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της σερβικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφάνοβιτς είπε ότι στον επικείμενο γύρο των διαβουλεύσεων θα εξεταστεί το θέμα των διοικητικών διαβάσεων, η εκπροσώπηση του Κοσόβου στις περιφερειακές συναντήσεις και η αναγνώριση των πανεπιστημιακών πτυχίων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι χθες συζήτησε, μέσω βιντεοσύνδεσης, με τον διαμεσολαβητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Ρόμπερτ Κούπερ και ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και σήμερα.Ο κ. Στεφάνοβιτς τόνισε ότι δεν έχει επιτευχθεί προσέγγιση των θέσεων Βελιγραδίου και Πρίστινας στο θέμα των διαβάσεων στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου-Σερβίας.

«Η Πρίστινα επιμένει ότι πρέπει να γίνουν κρατικά σύνορα, να μην μπορούν να διέρχονται Σέρβοι που χρησιμοποιούν οχήματα με πινακίδες Σερβίας κι αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε», τόνισε ο κ. Στεφάνοβιτς.

«Ζητάμε ελεύθερη διέλευση για όλους τους ανθρώπους», τόνισε ο κ. Στεφάνοβιτς και πρόσθεσε ότι κάθε λύση πρέπει να είναι εναρμονισμένη με το Σύνταγμα της Σερβίας, το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τα έξι σημεία του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι -Μουν.