ΚΟΣΜΟΣ

Σινιάλο πολέμου από τον Ποροσένκο: Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα σύρραξης με τη Ρωσία

Σινιάλο πολέμου από τον Ποροσένκο: Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα σύρραξης με τη Ρωσία

Η Ρωσίαέχει αυξήσει κατακόρυφα την στρατιωτική της παρουσία στα σύνορά της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκοστην τηλεόραση, την Τρίτη, προειδοποιώντας ότι υπάρχει απειλή πολέμου.

«Ο αριθμός των (ρωσικών) τανκ σε βάσεις που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων μας έχει τριπλασιαστεί», ανέφερε ο κ.Ποροσένκο σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόσθεσε ότι «ο αριθμός των μονάδων που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων μας - και το γεγονός ότι είναι σε ολόκληρο το μήκος τους - έχει αυξηθεί δραματικά».

Δείτε καρέ - καρέ τη στιγμή που το ρωσικό πολεμικό πλοίο εμβολίζει το ουκρανικό.

Δήλωσε επίσης ότι η αύξηση των στρατιωτικών μέσων σημαίνει ότι η χώρα «είναι υπό απειλή για πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία», σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Ο κ. Ποροσένκο δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των Ρωσικών στρατευμάτων, αλλά είπε ότι οι πληροφορίες για την στρατιωτική ενίσχυση βασίζεται σε εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών.

5bfb1492dda4c86b208b45b3

Οι αριθμοί των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμέα, είπε, έχουν τριπλασιαστεί από τότε που η Μόσχα προχώρησε στην προσάρτηση της το 2014.