ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού στο Μιλάνο

Ιταλία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού στο Μιλάνο
AP Photo/Luca Bruno

Δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί πήραν μέρος σε μια μεγάλη κινητοποιίηση εναντίον του ρατσισμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μιλάνο.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης του ιταλικού βορρά και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της, μπροστά στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου.

Η κινητοποίηση «αποτελεί ισχυρό πολιτικό πειστήριο ότι η Ιταλία απλά δεν είναι η χώρα που περιγράφουν κάποιοι το τρέχον διάστημα», έκρινε ο δήμαρχος Τζουζέπε Σάλα.

Ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων του δήμου, ο Πιεφραντσέσκο Ματζορίνο, έκανε λόγο για 200.000 συμμετέχοντες στη διαδήλωση, στην οποία κάλεσαν αρκετές οργανώσεις αρωγής και κοινωνικά κινήματα.

Το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης ήταν «Prima le persone» («πρώτα ο άνθρωπος»), ουσιαστικά απάντηση στο μότο του ακροδεξιού αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι «Prima gli Italiani» («πρώτα οι Ιταλοί»).

Η παράταξη της Λέγκα του Σαλβίνι, ο οποίος εφαρμόζει τελευταία εξαιρετικά σκληρή πολιτική στο ζήτημα της μετανάστευσης, έχει δρέψει μεγάλα εκλογικά κέρδη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ενώ οι δημοσκοπήσεις τη θέλουν πρώτο κόμμα στην Ιταλία.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: «Έφυγε» ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης

«Μασκαράδες» με μολότοφ επιτέθηκαν στο Α.Τ. Ακροπόλεως - Διέλυσαν δύο περιπολικά

Νίκαια: «Θρίλερ» με την εξαφάνιση 20χρονης - Το μήνυμα στο Facebook και το τελευταίο τηλεφώνημα

Σχετικές ειδήσεις