ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το Air Force One που μεταφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το Air Force One που μεταφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο αρχηγός του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών διέταξε την άμεση αναθεώρηση όλων των διαδικασιών κατάρτισης και εκπαίδευσης των στρατιωτικών πιλότων αεροσκαφών μεταφοράς μεγάλων φορτίων, ανάμεσα σε αυτές και εκείνες που αφορούν το Air Force One, το οποίο μεταφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ στα ταξίδια του, μερικές μέρες μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα των Ethiopian Airlines.

Σε δηλώσεις του στρατηγού David Goldfein αποκλειστικά στο CNN έγινε γνωστό ότι η εν λόγω απόφαση έχει σκοπό να διασφαλίσει προληπτικά ότι οι πιλότοι είναι πλήρως εκπαιδευμένοι για να αντιδρούν άμεσα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και να εξασφαλιστεί ότι γνωρίζουν πώς και πότε οφείλουν να απενεργοποιήσουν τα αυτοματοποιημένα συστήματα πτήσης, εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Πάντως, αξιωματούχοι της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν ότι κάποιο από τα αεροσκάφη τους είχε στο παρελθόν προβλήματα παρόμοια με αυτά που παρουσιάστηκαν σε Boeing 737 Max 8, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να τα θέσει παγκοσμίως εκτός υπηρεσίας. Μάλιστα, Αμερικανός αξιωματούχος υπενθύμισε ότι τα αυτοματοποιημένα πτητικά συστήματα της πολεμικής αεροπορίας είναι διαφορετικά από αυτά του εν λόγω τύπου αεροπλάνου της Boeing, που ευθύνεται για τα δυο πρόσφατα αεροπορικά δυστυχήματα.

Ανάμεσα σε άλλα, η εντολή του στρατηγού Goldfein αφορά αεροσκάφη τύπου C-17 και KC-46, τα οποία κατασκευάζονται από την Boeing, παρότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα σε κανένα από αυτά τα μοντέλα, σύμφωνα με αξιωματούχους. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ χρησιμοποιεί παραλλαγές του μοντέλου 737 και αρκετές στρατιωτικές εκδόσεις του 747, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου VC-25A, το οποίο συχνά αναφέρεται ως Air Force One.

Σχετικές ειδήσεις